• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par "Parex bankas" restrukturizācijas plāna iesniegšanu EK. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2010., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207592

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstību

Vēl šajā numurā

01.04.2010., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par “Parex bankas” restrukturizācijas plāna iesniegšanu EK

AS “Parex banka” restrukturizācijas plāns ir pilnībā sagatavots un 31.martā iesniegts Eiropas Komisijā (EK), lai saskaņotu valsts atbalsta sniegšanu finanšu institūcijai.

“Parex banka”, pamatojoties uz MK 23.martā pieņemto lēmumu par AS “Parex banka” restrukturizācijas modeli, sagatavojusi EK vadlīnijām atbilstošu restrukturizācijas plānu. Atbilstoši ES valsts atbalsta kontroles nosacījumiem Finanšu ministrijai AS “Parex banka” restrukturizācijas plāns ir jāiesniedz saskaņošanai EK, kas arī izdarīts iepriekš ar starptautiskajiem aizdevējiem noteiktajos termiņos – šā gada 31.martā. Sagaidāms, ka EK atzinums tiks sniegts līdz šā gada 30.jūnijam.

Kā zināms, MK 23.martā pieņēma lēmumu par AS “Parex banka” restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā uzņēmumā (jaunajā bankā). Šo modeli atbilstoši EK noteiktajām vadlīnijām valdībai rekomendēja īstenot valdības piesaistītais starptautiskais finanšu konsultants “Nomura International plc”, jo tam ir būtiskas priekšrocības attiecībā uz valsts noguldījumu atgūšanu un bankas klientu interesēm.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!