• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents, iekšlietu ministre: Vizitācijā plūdu apdraudētajā novadā un novērtējot radušos situāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2010., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207595

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

01.04.2010., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents, iekšlietu ministre: Vizitācijā plūdu apdraudētajā novadā un novērtējot radušos situāciju

Otrdien, 30.martā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un iekšlietu ministre Linda Mūrniece (centrā), lai novērtētu pavasara plūdu radītās sekas, apmeklēja Pļaviņu novadu, kur abas valsts amatpersonas ar situāciju iepazīstināja Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja Gunta Žilde un Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs
Foto: Valda Kalniņa, A.F.I.

Par bruņoto spēku pārstāvju iesaistīšanos plūdu novēršanā

31.martā aizsardzības ministrs Imants Lieģis klātienē novērtēja situāciju visvairāk skartajos plūdu reģionos Ogrē un Pļaviņās. Ministrs pateicās bruņoto spēku pārstāvjiem par sniegto atbalstu civilajām institūcijām plūdu novēršanā.

Tiekoties ar karavīriem un zemessargiem, kuri bija iesaistīti plūdu likvidēšanas darbos, I.Lieģis tika informēts, ka pašlaik situācija ir stabilizējusies un ūdens līmenis strauji krītas – līdz ar to notikuma vietā dežūrē tikai viens zemessargs.

“Vēlos pateikties visiem zemessargiem un karavīriem, kuri iesaistījās plūdu novēršanas pasākumos, par teicami veikto darbu. Lai pēc iespējas ātrāk novērstu plūdu radīto zaudējumu sekas, aicinu atbildīgās institūcijas izvērtēt radušos zaudējumus ne tikai fiziskajām un juridiskajām personām, bet arī apkārtējai videi,” uzsvēra aizsardzības ministrs.

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) plūdu novēršanas pasākumus veica pēc civilo institūciju – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un pašvaldību – lūguma.

Plūdu novēršanā Nacionālie bruņotie spēki bija gatavi iesaistīt deviņas spridzināšanas vienības, trīs helikopterus ūdenskrātuvju novērošanai no gaisa, kā arī 2500 karavīrus un zemessargus.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!