• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Eiropas Vēstures muzeja izveidi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2010., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207596

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents, iekšlietu ministre: Vizitācijā plūdu apdraudētajā novadā un novērtējot radušos situāciju

Vēl šajā numurā

01.04.2010., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Eiropas Vēstures muzeja izveidi

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš ir izteicis aicinājumu Latvijas Vēsturnieku komisijai aktīvi sekot līdzi Eiropas Parlamenta 2007.gadā aizsāktā projekta attīstībai par Eiropas Vēstures muzeju Briselē un iesaistīties tā izveides procesā.

“Esam saņēmuši Eiropas Parlamenta aicinājumu dalībvalstu, tostarp Latvijas, ekspertiem iesaistīties Eiropas Vēstures muzeja izveidē jau šā projekta īstenošanas sākumposmā. Uzskatu, ka Latvijas vēsturnieki, muzeju un arhīvu speciālisti var sniegt būtisku ieguldījumu muzeja ekspozīcijas tapšanā, nodrošinot vēsturisko informāciju, jo īpaši par norisēm Latvijā un Baltijas valstīs Otrā pasaules kara laikā un pēckara gados. Tuvojas mūsu valsts neatkarības atjaunošanas 20.gadadiena šā gada 4.maijā, un Latvijai nenoliedzami šie gadi ir saistījušies ar unikāliem vēsturiskiem notikumiem un pagrieziena punktiem, kurus ir svarīgi iekļaut kopējā Eiropas vēstures atspoguļojumā,” uzsver ārlietu ministrs M.Riekstiņš.

Latvijas ārlietu ministrs papildus norāda, ka, ņemot vērā Latvijas prezidentūru Baltijas Ministru padomē, rosinās šo jautājumu apspriest arī Baltijas valstu ārlietu ministriju sadarbības formātos.

Eiropas Parlamenta bijušais priekšsēdētājs profesors Hanss Gerts Pēterings jau 2007.gada 13.februārī nāca klajā ar ierosinājumu veidot Eiropas vēsturei veltītu muzeju, kas kļūtu par vietu, kurā glabāt atmiņas par Eiropas pagātni un pūliņiem panākt Eiropas apvienošanos, lai vienlaikus turpinātu veidot Eiropas identitāti. 2008.gada 15.septembrī pēc detalizētām apspriedēm Eiropas Parlamentā un dažādu Eiropas valstu ekspertu komisijas kopīga darba tika apstiprināta Eiropas Vēstures muzeja koncepcija.

Koncepcija paredz, ka muzejs tiek veidots kā mūsdienīgs izstāžu, dokumentācijas un informācijas centrs ar mērķi padziļināt jebkuras Eiropas iedzīvotāju paaudzes zināšanas par kontinenta vēsturi, tā veicinot labāku izpratni par Eiropas attīstību mūsdienās un nākotnē. Muzeja atrašanās vieta plānota Eiropas institūciju rajonā Briselē, un tā atklāšana paredzēta 2014.gadā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!