• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas sociālekonomiskās situācijas stabilizēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2010., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārvalstu augstākā goda apliecinājumiem Latvijas sabiedriskajiem darbiniekiem

Vēl šajā numurā

01.04.2010., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas sociālekonomiskās situācijas stabilizēšanu

31.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās Eiropas Parlamenta Finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes komitejas pārstāvjiem, lai informētu par valdības darbību un tās rezultātiem Latvijas sociālekonomiskās situācijas stabilizēšanā.

Ministru prezidents informēja par 2009.gada budžeta grozījumos un 2010.gada budžetā panākto fiskālo konsolidāciju gandrīz viena miljarda latu apmērā, izpildot uzņemtās saistības par budžeta deficīta samazināšanu 2010.gadā līdz 8,5% līmenim. Budžeta izdevumu samazināšanas pamatā tika veiktas fundamentālas reformas valsts pārvaldes, izglītības un veselības aprūpes sektorā. V.Dombrovskis uzsvēra Latvijas ekonomikas attīstības veicināšanas nozīmīgumu, ko valdība ir stimulējusi ar Eiropas Savienības struktūrfondu finansējuma novirzīšanu uzņēmējdarbības sektoram, eksporta garantiju nodrošināšana uz eksportu virzītiem uzņēmumiem, mikrouzņēmumu atbalsta programmas izstrādi un ieviešanu un administratīvo šķēršļu mazināšanu komercdarbībā. Lai nodrošinātu sociālo stabilitāti valstī, valdība īsteno sociālās drošības tīkla stratēģiju, nodrošinot atbalstu mazturīgiem iedzīvotājiem labklājības, izglītības un veselības aprūpes jomā.

Eiropas Parlamenta Finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes komitejas (CRIS) pārstāve Pervanša Berē informēja, ka komitejas vizītes mērķis ir novērtēt finanšu, ekonomikas un sociālās krīzes apmēru Eiropas Savienības dalībvalstīs un sagatavot priekšlikumus, ar kuriem ilgtermiņā varētu atjaunot stabilu finanšu tirgu darbību un kopumā veicinātu ilgstošu izaugsmi, sociālo kohēziju un nodarbinātību.

CRIS pārstāve minēja, ka būtiskākie iemesli krīzei Latvijā ir globālās ekonomiskās krīzes ietekme un Latvijas ekonomikas pārkaršana. P.Berē uzsvēra, ka Latvijai ir jāturpina īstenot pasākumi ekonomiskās situācijas līdzsvarošanai, izaugsmei un sociālās stabilitātes nodrošināšanai. Ekonomikā būtu jāveicina uz eksportu virzīta uzņēmējdarbība. Savukārt sociālās stabilitātes nodrošināšanā ir būtiski mazināt bezdarbu.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī jautājumi, kas skar Latvijas atbilstību Māstrihtas kritērijiem un plānus 2014.gadā kļūt par eirozonas dalībvalsti, kā arī valsts atbalsta plāni kredītņēmēju aizsardzībai.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!