• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2010., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207630

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

06.04.2010., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdi

1.aprīlī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē valdība un sociālie partneri vienojās par atbalstu veicamajiem pasākumiem mikrouzņēmumu koncepcijas īstenošanai, kā arī pozitīvi novērtēja jau paveikto. Vienlaikus NTSP dalībpuses uzsvēra nepieciešamību informēt sabiedrību par koncepcijas ietvaros īstenotajiem pasākumiem un iespējām, kādas tie nodrošina uzņēmējdarbības attīstībai un bezdarba samazināšanai.

Valdības pārstāvji un sociālie partneri diskutēja par NTSP Veselības aprūpes nozares apakšpadomes priekšlikumiem par papildfinansējuma nepieciešamību cilvēkresursu attīstībai veselības aprūpē. Nozares pārstāvji informēja, ka pašlaik valsts budžeta līdzekļi gadā uz 1 iedzīvotāju Latvijā ir 175 lati, kas ir pati mazākā summa Eiropas Savienības valstīs, un sekas tam ir samazināta veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība un augošs invalīdu skaits. NTSP dalībpuses vienojās ieteikt valdībai izvērtēt iespējas palielināt finansējumu veselības aprūpei, skatot šo jautājumu kontekstā ar 2011.gada budžeta izstrādi un plānotajiem pasākumiem nodokļu sistēmas pilnveidošanai.

NTSP dalībnieki uzklausīja Finanšu ministrijas informatīvo ziņojumu par atalgojuma un nodarbinātības izmaiņām valstī, kas liecina, ka valsts budžeta iestādēs 2010.gadā mēneša vidējā darba samaksa ir par 26% mazāka, salīdzinot ar 2008.gadu, bet nodarbināto skaits samazinājies par 22%, savukārt mēneša vidējās darba algas samazinājums privātajā sektorā, salīdzinot ar 2009.gadu, nepārsniedz 9%.

Valdība un sociālie partneri tāpat uzklausīja Vides ministrijas ziņojumu par depozīta sistēmas ieviešanu vienreiz lietojamam iepakojumam. NTSP dalībpuses vienojās par nepieciešamību izvērtēt atkritumu šķirošanas un dzērienu iepakojuma depozīta sistēmu izmaksas, efektivitāti un finanšu mehānismus, pagaidām nevirzot izskatīšanai Ministru kabinetā tiesību aktu projektu par depozīta sistēmas ieviešanu vienreiz lietojamam iepakojumam.

Ministru prezidents savukārt aicināja NTSP dalībpušu pārstāvjus personiski piedalīties Lielajā talkā, kas paredzēta 24.aprīlī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!