• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par revīzijas lūgumu Ādažu novada pašvaldībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2010., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207638

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par strukturālajām reformām ministrijā

Vēl šajā numurā

06.04.2010., Nr. 54

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par revīzijas lūgumu Ādažu novada pašvaldībā

31.martā, pamatojoties uz Finanšu ministrijas (FM) ekspertu konstatētajiem iespējamiem pārkāpumiem pašvaldības finansiālajā darbībā, finanšu ministrs Einars Repše ir nosūtījis valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai vēstuli ar lūgumu sākt revīziju Ādažu novada pašvaldībā.

FM eksperti, veicot Ādažu novada pašvaldības mēneša pārskata uz 2009.gada 31.decembri analīzi, ir konstatējuši, ka pašvaldībā pienācīgi nav sakārtoti finanšu dokumenti, kā arī tika fiksēti citi pārkāpumi. Tāpat pašvaldība sniedz pretrunīgu informāciju par finansējuma izlietojumu.

Izvērtējot dokumentus, tika konstatēts, ka pašvaldība pagājušajā gadā pašvaldības komersantiem ir pārskaitījusi aptuveni 170 tūkstošus latu dotācijas, nenodrošinot pārskaitītā finansējuma izlietojuma uzraudzību. Vienlaikus pašvaldībai bija lieli kavētie maksājumi virs 480 tūkstošiem latu (tajā skaitā nodokļu parādi virs 165 tūkstošiem latu).

Tika arī konstatēts, ka Ādažu novada domes iesniegtā 2010.gada nekustamā īpašuma nodokļa prognoze, kas ir izmantota kārtējā gada pašvaldību finanšu izlīdzināšanas aprēķinā, ir ievērojami mazāka nekā 2009.gadā faktiski iekasētais nodoklis, tāpēc ir pamats apšaubīt Ādažu novada domes rīcību saistībā ar nodokļa prognozes aprēķina likumību.

FM informē Valsts kontroli (VK), ka ministrija, lai apzinātu kopējo situāciju Ādažu novada domē, izlases veidā izskatīja vairākus pašvaldības sēdes protokolus, kas publicēti tās elektroniskajā vietnē, un tika konstatēts, ka ir iespējami vēl arī citi riska faktori saistībā ar Ādažu novada domes un tās izveidoto kapitālsabiedrību rīcību.

Finanšu ministrija šogad jau aicināja VK sākt revīziju Jūrmalas pašvaldībā. Ministrija cer uz sekmīgāku turpmāko sadarbību ar VK finanšu disciplīnas uzraudzībā un izvērtēšanā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!