• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izraēla un Latvija: vispusīgu attiecību sekmīga attīstība. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.1999., Nr. 8/9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20766

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izraēla un Latvija: vispusīgu attiecību sekmīga attīstība (turpinājums)

Vēl šajā numurā

13.01.1999., Nr. 8/9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izraēla un Latvija: vispusīgu attiecību sekmīga attīstība

Vakar Rīgā vizītē bija Izraēlas Valsts Kneseta spīkers Dans Tihons

E1.JPG (28235 BYTES) — pie Saeimas priekšsēdētāja

Vakar, 12.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Izraēlas Kneseta spīkeru Danu Tihonu.

Sarunas gaitā Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra Latvijas un Izraēlas attiecību īpašo statusu, jo valstu divpusējā sadarbība veiksmīgi notiek visdažādākajās jomās — politikā, ekonomiskajos sakaros un kultūras sakaru veicināšanā. Par to, ka attiecības starp mūsu valstīm attīstās veiksmīgi, liecina Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vizīte Izraēlā pagājušajā gadā.

Izraēlas Kneseta spīkers sacīja, ka abu valstu parlamentos saskata daudz kopīga, jo, kad pirms piecdesmit gadiem tika veidots Kneseta Kārtības rullis, daudz kas tika pārņemts arī no Saeimas Kārtības ruļļa. Kneseta spīkers pastāstīja par Izraēlas sasniegumiem ekonomikā, kultūrā un izglītībā, atzīmējot, ka mūsu valstīm ir labas sadarbības iespējas ekonomikā, veidojot jaunus kopuzņēmumus.

J.Straume augstu novērtēja Izraēlas panākumus ekonomikā, kultūrā un izglītībā, atzīmējot, ka Latvija var daudz ko mācīties no Izraēlas. Saeimas priekšsēdētājs pauda pārliecību, ka, abām pusēm sadarbojoties ekonomikā, kultūrā un izglītībā, attīstība Latvijā varētu notikt daudz straujāk.

Saeimas priekšsēdētājs pasniedza Izraēlas Kneseta spīkeram piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

E2.JPG (28974 BYTES) — pie Valsts prezidenta

Vakar, 12.janvārī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Izraēlas Kneseta spīkeru Danu Tihonu. Sarunā tika uzsvērts, ka sekmīgi attīstās abu valstu divpusējās attiecības un pastāv veiksmīgi kontakti izglītībā un kultūrā. Tika apspriestas arī turpmākās tirdzniecības un biznesa sadarbības iespējas. G.Ulmanis minēja, ka Latvija, piemēram, ir ieinteresēta sadarboties moderno tehnoloģiju un informātikas jomā.

Valsts prezidents un Izraēlas Kneseta spīkers pārrunāja nepieciešamību izvērtēt vēsturi un to objektīvi mācīt jauniešiem. G.Ulmanis informēja par Latvijā izveidoto vēsturnieku komisiju, kas pētīs totalitāros režīmus un to radītās sekas Latvijā. Valsts prezidents informēja, ka vēsturnieku komisijas darbā uzaicināti piedalīties arī pārstāvji no ārzemēm, tajā skaitā Izraēlas.

Vēl sarunā apspriesta situācija Tuvajos Austrumos un miera procesa gaita, kā arī Izraēlas iekšpolitika. Runājot par Latvijas iekšpolitiku, Valsts prezidents uzsvēra Latvijas ekonomikas attīstības perspektīvas.

Valsts prezidenta preses dienests

Vēl par vizīti — 3.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!