• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 1991.gada barikāžu atceres pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.1999., Nr. 8/9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20769

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts budžeta projekts iesniegts Saeimā

Vēl šajā numurā

13.01.1999., Nr. 8/9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 1991.gada barikāžu atceres pasākumiem

UGUNS.JPG (30855 BYTES) 1991.gada Barikāžu dalībnieku atbalsta fonds šajā, 13.janvāra, pievakarē pulksten 18 Zaķusalā kopā ar Zemessardzes vīriem iedegs ugunskuru, lai pie karsta tējas malka atcerētos Rīgas aizstāvju gaitas pirms astoņiem gadiem. Barikāžu piemiņas centrā līdz pat 20.janvārim skatāmas ekspozīcijas par barikāžu laika notikumiem, bet Kara muzejs šajās dienās aicina uz dokumentālo filmu bezmaksas izrādēm, kas notiks priekšpusdienās.

Sestdien, 16.janvārī, pulksten 12 būs piemiņas brīdis Roberta Mūrnieka bojāejas vietā, netālu no Vecmīlgrāvja tilta. Otrdien, 19.janvārī, Andra Slapiņa, Gvido Zvaigznes un Jura Podnieka piemiņas bezmaksas koncertu "Ave Sol" koncertzālē rīko apgāds "Likteņstāsti".

Sadarbībā ar Rīgas domi, Iekšlietu ministriju, Aizsardzības ministriju, Kara muzeju un apgādu "Likteņstāsti" tiek organizēti sarīkojumi galvenajā atceres dienā — trešdien, 20.janvārī. Tie sāksies pulksten 14 ar piemiņas brīdi Meža kapos, pulksten 15 Ministru prezidents Vilis Krištopans tiksies ar 1991.gadā bojāgājušo piederīgajiem, pēc tam Kara muzejā atklās izstādi "Ceļš uz barikādēm", bet pulksten 17 Doma laukumā, klātesot Valsts prezidentam Guntim Ulmanim un Rīgas domes priekšsēdētājam Andrim Bērziņam, iedegs piemiņas ugunskuru, tad gājiens un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un Bastejkalnā. Sarīkojumu virkni noslēgs dievkalpojums Doma baznīcā.

Barikāžu atbalsta fonda informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!