• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 40.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.1999., Nr. 8/9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20770

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas zvērināti advokāti

Vēl šajā numurā

13.01.1999., Nr. 8/9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 40.burtnīca

Godātie lasītāji, pie Jums dodas viena no pēdējām 1998.gada valsts normatīvo tiesību aktu burtnīcām. Tajā apkopoti likumi, kas pieņemti Saeimā no 10. līdz 17.decembrim, bet "Latvijas Vēstnesī" izsludināti no 17. līdz 30. decembrim, un Ministru kabineta dokumenti, kas izdoti no 8. līdz 22.decembrim. Saeima ir ratificējusi Baltijas kopējās tranzīta procedūras līgumu un Marakešā noslēgto līgumu par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu, kā arī Protokolu par Latvijas pievienošanos Marakešas līgumam. Augu aizsardzības likums pieņemts, lai nepieļautu kaitīgo organismu ievešanu un izplatīšanos Latvijā un lai panāktu, ka augu aizsardzības līdzekļi neatstātu nelabvēlīgu ietekmi uz cilvēkiem, dzīvniekiem un vidi. Grozījumi izdarīti Civilprocesa kodeksā, Ciltsdarba likumā, Farmācijas likumā, likumos "Par sociālo palīdzību" un "Par valsts nozīmes izglītības, kultūras un zinātnes objektiem un nacionālajām sporta bāzēm".

Septītā Saeima ir atcēlusi Saeimas deputātu darbības nodrošinājuma likumu, kam būtu jāstājas spēkā ar šā gada 1.janvāri.

Ministru kabinets izdevis "Noteikumus par pabalsta piešķiršanu Latvijas 1918.—1920. gada atbrīvošanas cīņu dalībniekiem". Vairāki noteikumi attiecas uz autosatiksmi un dzelzceļa satiksmi: par autoceļu valsts aizsardzību un satiksmes ierobežojumu ieviešanu, par autotransportlīdzekļa vadītāja darba un atpūtas laika, braukšanas attāluma un ātruma reģistrēšanu, par alkohola, narkotisko un psihotropo vielu ietekmes pārbaudi, par dzelzceļa aizsargjoslu noteikšanas metodiku, par medicīniskajām pretindikācijām, kuras liedz pildīt dzelzceļa speciālista pienākumus. Izdoti jauni noteikumi par darbā notikušo nelaimes gadījumu izmeklēšanu un uzskaiti. Saskaņā ar Zvejniecības likumu izdoti "Noteikumi par zvejas tiesību izmantošanu privātajos ūdeņos" un izdarīti grozījumi noteikumos par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu. Grozījumi izdarīti arī noteikumos par studējošo kreditēšanu, par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju, par atsevišķu uzņēmējdarbības veidu licencēšanu, par galvojumu iesniegšanu un pieņemšanu muitas iestādēs u.c. Apstiprināti vairāku institūciju nolikumi: Energoapgādes regulēšanas padomes, Enerģijas patērētāju komitejas un Bibliotēku pārvaldes nolikums, kā arī iestāžu, organizāciju un uzņēmumu ugunsdrošības dienesta vai brīvprātīgo ugunsdrošības formējumu paraugnolikums. Ministru kabinets izdevis rīkojumu par starpministriju bērna tiesību aizsardzības komisijas izveidošanu, kurā iekļaujami arī sabiedrisko organizāciju pārstāvji un kuras priekšsēdētājs ir izglītības un zinātnes ministrs, bet atbildīgais sekretārs — Valsts bērna tiesību aizsardzības centra direktora vietnieks.

Mūsu laikraksta šī gada abonenti šo burtnīcu, tāpat kā visas pārējās "LVD" burtnīcas, saņem par brīvu, bet pārējie var to iegādāties "Latvijas Vēstneša" kioskā Bruņinieku un K.Barona ielas stūra skvērā, redakcijas sludinājumu daļā — Bruņinieku ielā 41, 2.stāvā, vai redakcijā — Bruņinieku ielā 36, 2.stāvā. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!