• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Kirgizstānas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2010., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

07.04.2010., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Kirgizstānas vēstnieci

6.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers darbam Latvijā akreditēja Kirgizstānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Išenkulu Boldžurovu (attēlā).

Tikšanās laikā Valsts prezidents apsveica jauno Kirgizstānas vēstnieci ar stāšanos amatā un novēlēja viņai veiksmi un panākumus. Valsts prezidents augstu novērtēja labās un stabilās abu valstu savstarpējās attiecības un izteica cerību, ka turpmāk sadarbība būs aktīvāka, uzsverot, ka starpvalstu attiecību paplašināšanai vēl ir liels potenciāls.

V.Zatlers sarunas laikā uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības paplašināšanā, īpaši metālapstrādes, tūrisma, informācijas tehnoloģiju un farmācijas nozarēs. Valsts prezidents apgalvoja, ka Latvija ir ieinteresēta ES un Kirgizstānas savstarpējā politiskā dialoga paplašināšanā.

Sarunā tika akcentēta līdzšinējā veiksmīgā sadarbība, tajā skaitā radot līgumtiesisko bāzi ekonomiskās sadarbības izvēršanai. Valsts prezidents un vēstniece apsprieda arī drošības situāciju reģionā, īpaši NATO operācijas Afganistānā kontekstā.

Jaunā Kirgizstānas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Latvijas Republikā rezidēs Minskā, Baltkrievijā.

Išenkula Boldžurova dzimusi 1951.gadā, beigusi Kirgizstānas Valsts universitāti un studējusi aspirantūrā Maskavas Valsts universitātē un ieguvusi doktora grādu pedagoģijā. Iepriekš strādājusi izglītības jomā un Kirgizstānas Nacionālajā universitātē par rektori, bijusi Kirgizstānas vicepremjerministre sociālajos jautājumos, no 2007.gada līdz 2009.gadam bijusi Kirgizstānas izglītības un zinātnes ministre, bet kopš 2009.gada bijusi Kirgizstānas vēstniece Baltkrievijā. Aktīvi nodarbojas ar zinātnisko darbu – uzrakstījusi 5 monogrāfijas un 140 zinātniskos rakstus.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!