• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par jauno Amerikas Savienoto Valstu kodolpolitiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.2010., Nr. 56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207767

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

08.04.2010., Nr. 56

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par jauno Amerikas Savienoto Valstu kodolpolitiku

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš atzinīgi vērtē ASV administrācijas 6.aprīlī publiskoto ziņojumu par kodolpolitiku (Nuclear Posture Review). ASV ziņojums par jauno kodolpolitiku ir svarīgs solis starptautiskā miera un drošības veicināšanā.

ASV ziņojumā paustie mērķi un politikas principi ir svarīgi gan kodolatbruņošanās, gan ASV saistību pret saviem sabiedrotajiem kontekstā. “Uzskatu, ka jaunā politika ir viens no ASV secīgiem soļiem atbruņošanās virzienā, kas savukārt būtiski veicinās kodolieroču izplatības novēršanas jautājumu risināšanu,” norāda M.Riekstiņš.

Ārlietu ministrs vienlīdz atzinīgi novērtē ASV ziņojumā pausto apstiprinājumu līdzšinējām drošības saistībām pret saviem sabiedrotajiem un partneriem. “ASV jaunā kodolpolitika ir svarīgs apliecinājums ASV ciešajai saiknei ar Eiropas drošību. Tā atbilst Latvijas drošības interesēm. Attiecīgi Latvija arī NATO ietvaros turpinās piedalīties diskusijā par kodolatturēšanas politikas stiprināšanu,” uzsver Latvijas ārlietu ministrs.

M.Riekstiņš arī izsaka atbalstu atklātai, skaidrai un pārskatāmai ASV kodolpolitikai, kas kalpo kā paraugs arī citām valstīm. “Latvijas interesēs ir redzēt pozitīvus turpmākos soļus taktisko kodolieroču pārskatāmības un samazināšanas virzienā mūsu pierobežā,” norāda M.Riekstiņš.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!