• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki - cīnoties pret nelikumībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.1999., Nr. 8/9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20778

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts valodas risinājuma atslēga rodama Rīgā

Vēl šajā numurā

13.01.1999., Nr. 8/9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta darbinieki — cīnoties pret nelikumībām

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki aktīvi darbojās arī svētku laikā. Operatīvo pārbaužu laikā tika atklātas vairākas nelikumības.

Kamēr lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju baudīja svētku brīvdienas, Rīgas VID teritoriālās iestādes veica vairāk nekā 120 operatīvās pārbaudes, atklājot pārkāpumus 47 objektos. No tiem 22 gadījumos ir iekasēta soda nauda 2630 latu. Visvairāk pārkāpumu atklājuši Centra rajona un Latgales priekšpilsētas VID teritoriālo iestāžu dabinieki. Viņiem nelikumības nācies konstatēt gandrīz katrā pārbaudē. Piemēram, Latgales priekšpilsētas VID darbinieki no 22 veiktajām pārbaudēm pārkāpumus konstatējuši 19 gadījumos. Šķiet, "vismierīgāk" svētku laiks pagājis Ziemeļu rajonā. Tur atklāta tikai viena nelikumība.

Operatīvo pārbaužu laikā izteikti arī vairāki rakstiski brīdinājumi par LR Ministru kabineta noteikumu Nr.259 neievērošanu. Šie noteikumi skar tādus veikalnieku jau ierastos pārkāpumus kā mahinācijas ar kases aparātiem, viltotu pavadzīmju izmantošana darījumu noformēšanā, alkoholisko dzērienu un cigarešu pārdošana bez akcīzes nodokļa markām vai arī to viltošana. Starp citu, trīs gadījumos veikta akcizētos preču konfiskācija, vienā no šiem gadījumiem konstatējot, ka uzņēmums veic tirdzniecību ar akcizētajām precēm bez licences.

Svētkos aktīvi darbojās arī VID reģionālo Pretkontrabandas daļu darbinieki. Varētu šķist, ka likumpārkāpēji arī svinēja svētkus, tādēļ Pretkontrabandas daļas darbiniekiem vecā gada pēdējās un jaunā gada pirmajās dienās nācās sastādīt tikai vienu administratīvo pārkāpumu protokolu.

Kontrabandisti, kā vienmēr, bijuši modri, tomēr Pretkontrabandas daļas darbinieki — modrāki. Viņiem par trim likumpārkāpumiem radušās bažas, ka tie varētu būt saistīti ar kontrabandu, tādēļ tiek vākti papildu materiāli, lai šīs bažas kliedētu vai arī apstiprinātu.

Arī Pretkontrabandas daļas darbinieki, sadarbojoties ar VID Finansu policijas pārvaldes un nodokļu inspekcijas darbiniekiem, veica vairākas pārbaudes dažādos Latvijas reģionos. Muitas punktos tika pārbaudītas Latvijā ienākošās un izejošās automašīnas, kā arī dzelzceļa transporta sastāvi. Pārbaudes notika arī muitas noliktavās. Šīs akcijas laikā VID Muitas pārvaldes Pretkontrabandas daļas rīcībā nonākusi vērtīga informācija par iespējamiem narkotisko vielu maršrutiem Latvijas autrumu reģionos.

Savukārt VID Finansu policijas pārvalde īpašu akciju veica Ziemassvētku laikā. Tās rezultātā sastādīti 23 administratīvie protokoli. Kā izteicās VID Finansu policijas pārvaldes direktors Gunārs Kūtris, konstatētie pārkāpumi galvenokārt — jau tradicionāli — saistīti ar kases aparātu neizmantošanu tirgū un tirgošanos ar precēm, kurām nav nepieciešamo dokumentu jeb ar tā saucamo "kreiso preci".

Nedaudz vēlāk — Jaungada svētku brīvdienās — tika noorganizēta grupa, kas veica operatīvos pasākumus, lai pābaudītu informāciju par kontrabandas kaviāra parādīšanos Rīgas tirgos. Finansu policijas darbinieki šī pasākuma laikā izņēma preces (melnos ikrus jeb kaviāru) gandrīz 800 latu vērtībā.

Kaspars Paupe,

VID Sabiedrisko attiecību daļas priekšnieka vietnieka v.i.

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!