• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar lielāko Latvijas komercbanku vadītājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2010., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207845

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

09.04.2010., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Tiekoties ar lielāko Latvijas komercbanku vadītājiem

Valdības īstenoto pasākumu rezultātā Latvijas ekonomika ir stabilizējusies, tādēļ Latvijas lielākās komercbankas ir gatavas izvērst biznesa kreditēšanu.

To 7.aprīlī tikšanās laikā ar ekonomikas ministru Arti Kamparu atzina Latvijas lielāko Latvijas komercbanku vadītāji.

“Ekonomikas atveseļošanās nav iedomājama bez straujākas aprites atjaunošanās tās asinsritē – kreditēšanas jomā. Esmu gandarīts, ka ar Latvijas lielāko komercbanku vadītājiem esam vienisprātis par nepieciešamību atbalstīt konkurētspējīga biznesa projektus,” pēc tikšanās atzina ministrs.

Tikšanās iniciators – ekonomikas ministrs – ar lielāko Latvijas komercbanku vadītājiem pārrunāja aktualitātes Latvijas ekonomikā, kā arī valdības līdz šim paveikto un vēl iecerētos pasākumus ekonomikas turpmākai stabilizēšanai un atveseļošanai. 

Tikšanās laikā banku pārstāvji teica atzinīgus vārdus par līdzšinējo sadarbību ar valsts SIA “Latvijas Garantiju aģentūra”, jo, pēc banku vadītāju domām, valdība ir atradusi pareizo pieeju reālas palīdzības sniegšanai biznesam. A.Kampars atzina, ka gada laikā Latvijas Garantiju aģentūra (LGA) ir kļuvusi par būtisku instrumentu uzņēmēju atbalstam, sniedzot garantijas kredītu restrukturizācijai un eksporta darījumiem.

Tiekoties ministrs informēja banku vadītājus, ka LGA ir gatava uzņemties potenciālo biznesa projektu priekšizpēti, sniedzot atzinumu par iespējamo valsts garantijas piešķiršanu pirms projekta iesniegšanas bankā. Banku vadītāji atzinīgi izteicās par šādu valsts iniciatīvu, atzīmējot, ka tas ļaus bankām pilnvērtīgāk izvērtēt iesniegtos projektus kredīta piešķiršanai.

Tāpat banku vadītāji kā vienu no būtiskākajiem valsts uzdevumiem uzņēmējdarbības vides uzlabošanā atzīmēja, ka nepieciešams pēc iespējas ātrāk pieņemt jauno Maksātnespējas likumu – lai panāktu ātrāku grūtībās nonākušu uzņēmumu aktīvu atgriešanos tirgū.

Valdība minēto likumprojektu ir izskatījusi, un tas ir iesniegts Saeimai. A.Kampars apņēmās atbalstīt Maksātnespējas likumprojekta ātrāku izskatīšanu un pieņemšanu Saeimā.

Tikšanās laikā ar banku vadītājiem ministrs arī vienojās kopā strādāt pie jauno uzņēmēju atbalsta un konsultēšanas uzņēmējdarbības pamatos, jo gan valstij, gan bankām jau ir iestrādes šajā jomā, tāpēc būtu lietderīgi šīs aktivitātes savstarpēji koordinēt.

Tikšanos ar Latvijas lielāko banku vadītājiem ekonomikas ministrs organizēja jau trešo reizi. Pirmās divas tikšanās notika 2009.gadā. 7.aprīlī rīkotajā tikšanās reizē ar ministru piedalījās SEB bankas prezidents Ainārs Ozols, Swedbank valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, Nordea bankas vadītājs Valdis Siksnis un DnB Nord bankas viceprezidents Jānis Teteris.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!