• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izpēti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2010., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 8.aprīlī

Vēl šajā numurā

13.04.2010., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par dzelzceļa projekta “Rail Baltica” izpēti

Latvija, Lietuva un Igaunija sāk izpēti par Rail Baltica projektu, lai noskaidrotu, vai ir iespējams izbūvēt jauna 1435 mm platuma Eiropas standarta dzelzceļa līniju, kādas būs izmaksas un ieguvumi iesaistītajām valstīm. Pētījuma rezultāti nodrošinās Baltijas valstu valdībām un Eiropas Savienībai visaptverošu un pamatotu bāzi turpmāko lēmumu pieņemšanai par 1435 mm platuma līnijas būvniecību, kā arī visizdevīgāko iespējamo attīstības variantu šādai dzelzceļa līnijai visā Rail Baltica koridorā.

Pamatojoties uz izpētes rezultātiem, Latvijai, Lietuvai un Igaunijai būs jāpieņem lēmums, kad jauno, ES standartiem atbilstošo, dzelzceļa līniju varēs izveidot.

Līgums par tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādi noslēgts ar atklātā konkursa uzvarētāju – Lielbritānijas uzņēmumu “AECOM Ltd.” Pētījums jāpabeidz 2011.gada sākumā. Rail Baltica izpēti uzraudzīs starptautiska projekta vadības komiteja, kurā darbojas trīs iesaistīto valstu atbildīgo iestāžu pārstāvji. Šā gada 6.aprīlī Rīgā notika projekta sākšanas sanāksme, lai vienotos ar “AECOM Ltd.” komandu par izpētes darba organizāciju.

Katrā valstī ir ieceltas atbildīgās amatpersonas, kas projekta izpēti koordinēs nacionālajā līmenī. Latvijā ir izveidota nacionālā projekta vadības grupa, kurā ir Satiksmes ministrijas, VAS “Latvijas dzelzceļš” un Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas darbinieki, kā eksperti tiks piesaistīti arī citu institūciju un NVO pārstāvji.

Rail Baltica projekta izpēte ir iekļauta TEN-T 2007.–2013.gada perioda programmā, ko apstiprinājusi Eiropas Komisija, piešķirot pētījuma veikšanai līdzfinansējumu 50% apmērā. Projekta nacionālo līdzfinansējumu 50% apmērā nodrošina katra valsts no budžeta līdzekļiem. Izpētes kopējās izmaksas ir 396 000 eiro (280 400 latu).

2009.gada nogalē izsludinātajā atklātajā konkursā piedalījās desmit pretendentu no dažādām valstīm – no Spānijas, Lielbritānijas, Somijas, Francijas, Vācijas un arī no Latvijas. Iepirkumā uzvarējušais uzņēmums “AECOM Ltd.” ir globāls profesionālu tehnisko un vadības pakalpojumu sniedzējs tādās jomās kā transportēšana, aprīkošana, apkārtējā vide un enerģētika. Kompānijā darbojas vairāk nekā 45 000 darbinieku, un tā apkalpo klientus vairāk nekā 100 pasaules valstīs, tai skaitā trīs Baltijas valstīs.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!