• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 8.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2010., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas iespējām kosmosa pētniecībā

Vēl šajā numurā

13.04.2010., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 8.aprīlī

SM: Par kārtību, kādā izgatavo, laiž apgrozībā un izņem no apgrozības pastmarkas un citas pasta apmaksas zīmes

Lai nodrošinātu Latvijas Republikas pastmarku un citu pasta apmaksas zīmju aprites kārtības regulējumu, Satiksmes ministrija (SM) izstrādājusi Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu.

SM izstrādātais tiesību akta projekts regulē kārtību, kādā plāno pastmarku un citu pasta apmaksas zīmju izdošanu, laiž tās apgrozībā un izņem no apgrozības.

Noteikumu projekts paredz, ka tiesības laist apgrozībā un izņemt no tās Latvijas Republikas pastmarkas un citas pasta apmaksas zīmes ir tikai komersantam, kuram noteikts pienākums Latvijas valsts teritorijā sniegt universālo pasta pakalpojumu, pildot visas no Pasaules Pasta savienības dokumentiem izrietošās saistības. Šobrīd šāds komersants ir VAS “Latvijas Pasts”.

Projektā arī paredzēts, ka Latvijas Republikas pastmarkas izdod saskaņā ar Pastmarku emisijas komisijas apstiprinātu ikgadēju pastmarku izdošanas plānu. To izstrādā, pamatojoties uz priekšlikumiem pastmarku tematikai, kurus varēs iesniegt ne vēlāk kā sešus mēnešus pirms pastmarkas izlaišanas gada sākuma.

Tāpat noteikumu projektā noteikts, kas jādara pasta komersantam, ja tas atklāj sūtījumus ar nederīgām vai viltotām pasta apmaksas zīmēm.

SM izstrādāto MK noteikumu projektu “Kārtība, kādā izgatavo, laiž apgrozībā un izņem no apgrozības Latvijas Republikas pastmarkas un citas pasta apmaksas zīmes un kādā pasta komersants rīkojas ar pasta sūtījumiem ar nederīgām vai viltotām pasta apmaksas zīmēm” 8.aprīlī izsludināja valsts sekretāru sanāksmē. Lai noteikumi stātos spēkā, tie vēl jāapstiprina valdībā.

Pašlaik šo kārtību nosaka VAS “Latvijas Pasts” iekšējās kārtības noteikumi.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa


 

TM: Par valsts drošības iestāžu amatpersonu un darbinieku veselības aprūpes izdevumu apmaksas kārtību

8.aprīlī valsts sekretāru sanāksmē izsludināja valsts drošības iestāžu amatpersonu un darbinieku veselības aprūpes izdevumu apmaksas kārtību. To izstrādājuši Tieslietu ministrijas un Satversmes aizsardzības biroja speciālisti.

Kā teikts noteikumu projekta anotācijā, pašlaik šo minēto kārtību regulē noteikumi par apmēru un kārtību, kādā valsts drošības iestāžu un Informācijas analīzes dienesta amatpersonām un darbiniekiem izmaksājami pabalsti, un medicīniskās aprūpes izdevumu apmaksas kārtība. Taču tā zaudēs spēku šā gada 30.jūnijā.

Jaunie Ministru kabineta noteikumi regulēs valsts drošības iestāžu amatpersonu apmaksātās veselības aprūpes saņemšanas pakalpojumus, apmaksājamos pakalpojumu veidus un apmaksas kārtību, veselības aprūpes pakalpojumus un neapmaksājamos izdevumus. Taču noteikumi neattieksies uz Drošības policijas amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Apmaksātās veselības aprūpes pakalpojumi valsts drošības iestāžu amatpersonām pamatā tiks saglabāti līdzšinējā līmenī, savukārt veselības aprūpes pakalpojumus valsts drošības iestāžu darbiniekiem noteikumos paredzētajā kārtībā apmaksās tikai gadījumos, ja veselības stāvokļa pasliktināšanās būs saistīta ar darba pienākumu izpildi.

Ministru kabineta noteikumi precizēs un paplašinās gadījumus, kad veselības aprūpes pakalpojumi amatpersonām un darbiniekiem netiks apmaksāti.

Tieslietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!