• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par Ķīnas tūrisma nozares pārstāvju darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2010., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas funkciju izvērtējumu un iespējamo reorganizāciju

Vēl šajā numurā

13.04.2010., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par Ķīnas tūrisma nozares pārstāvju darba vizīti Latvijā

12.aprīlī ekonomikas ministrs Artis Kampars un Latvijas tūrisma nozares pārstāvji tikās ar vairāku Ķīnas tūrisma operatoru vadītājiem, kas uzturas darba vizītē Latvijā.

“Tik augsta līmeņa vizīte mums ir būtisks notikums, jo apliecina Ķīnas interesi par Latviju kā tūristiem interesantu zemi. Latvija tūrisma nozari ir definējusi kā vienu no tautsaimniecības perspektīvākajām nozarēm, tāpēc mērķtiecīgi strādājam tās tālākas attīstības virzienā. Kā vienu no perspektīvākajiem tirgiem Latvijas Tūrisma mārketinga stratēģijā 2010.–2015.gadam esam definējuši arī Ķīnu,” pēc tikšanās atzina A.Kampars.

Tikšanās laikā, kurā piedalījās arī Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas, Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas un to biedri – tūrisma aģentūru “Via Hansa Tours”, “Con-ex Latvia Tours Group”, “TAS Baltics”, “Baltic Travel Group” un “Tez Tour” pārstāvji, tika pārrunāts Latvijas tūrisma piedāvājums Ķīnas tirgum, kā arī tika nodibināti lietišķi kontakti turpmākas sadarbības attīstīšanai.

Šīs dienas laikā atsevišķa tikšanās bija ieplānota ar lidsabiedrības “airBaltic” pārstāvjiem, kas iepazīstināja Ķīnas tūrisma operatorus ar savu attīstības vīziju un tuvākajiem plāniem Baltijā, Ziemeļeiropā un Āzijā.

Lai iegūtu plašāku priekšstatu par Latviju kā tūrisma galamērķi, Ķīnas tūrisma nozares pārstāvji iepazinās ar Rīgas un Jūrmalas tūrisma piedāvājumu, kā arī apmeklē Rundāles pili un Siguldu.

Latviju apmeklēja trīs tūrisma operatoru vadītāji (kopā astoņi cilvēki) no Ķīnas Tautas Republikas. Ķīnas tūroperatoru vizītes mērķis ir iepazīties ar mūsu valsts tūrisma piedāvājumu un pārrunāt sadarbības attīstības iespējas. Šī ir pirmā šāda līmeņa Ķīnas tūrisma operatoru vadītāju vizīte Latvijā. Latvijā Ķīnas tūrisma nozares pārstāvji uzturas no 11. līdz 14.aprīlim.

Ķīnas delegācija Eiropas apmeklējuma ietvaros plāno apmeklēt trīs valstis – Latviju, Poliju un Franciju, tomēr galvenais akcents tiek likts tieši uz Latviju, kas tiek saredzēta kā perspektīvs tūrisma galamērķis, strauji augošs tūrisma tranzīta reģionālais centrs, no kura var attīstīt Ziemeļeiropas un Baltijas ceļojumus. Neskatoties uz to, ka tūristu skaits no Ķīnas ir samērā neliels, no Ķīnas tūrisma industrijas puses ir vērojama salīdzinoši liela interese par Baltijas reģionu kā eksotisku un neatklātu ceļojumu galamērķi.

No Latvijas puses vizītes organizāciju nodrošina Ekonomikas ministrija un Tūrisma attīstības valsts aģentūra.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem no tūrisma formu apsekojuma, 2007.gadā Latviju apmeklēja 124 tūristi no Ķīnas, 2008.gadā – 172, bet 2009.gadā – 527, kas jau ir trīsreiz vairāk nekā 2008.gadā kopumā. Pieaugošais Ķīnas tūristu skaits liecina, ka ķīniešiem mūsu zeme ir interesanta un Latvijai, īstenojot mērķtiecīgas mārketinga aktivitātes, ir perspektīvi piesaistīt vēl vairāk šos visā pasaulē tik iekārojamos tūristus.

Arī Latvijas iedzīvotājiem Ķīna kļūst arvien pievilcīgāks un pieejamāks tūrisma galamērķis – 2007.gadā Ķīnu apmeklēja 620 tūristi no Latvijas, 2008.gadā – jau 1150, bet 2009.gadā – 706 cilvēki.

Latvijas un Ķīnas sadarbību tūrismā sekmē arī 2004.gada 12.februārī parakstītais Saprašanās memorands starp Ķīnas Tautas Republikas Nacionālo tūrisma administrāciju un Eiropas Kopienu par vīzu un saistītiem jautājumiem attiecībā uz tūristu grupām no Ķīnas Tautas Republikas, kas Latvijai kļuva saistošs līdz ar Latvijas pievienošanos Šengenas zonai 2007.gada 21.decembrī. Saskaņā ar Ķīnas izejošā tūrisma politiku, vietējie tūrisma operatori drīkst veidot grupu braucienus tikai uz tām valstīm, ar kurām ir noslēgts šāds līgums.

Saskaņā ar līgumam klāt pievienoto Kopējo deklarāciju par ieviešanas jautājumiem, visas ES dalībvalstis tiek lūgtas nosūtīt Ķīnas Nacionālajai tūrisma administrācijai sarakstu ar ienākošā tūrisma aģentūrām un tūrisma operatoriem, kuri darbojas saskaņā ar attiecīgās valsts normatīvajiem aktiem. Saraksts tiek atjaunots un papildināts reizi pusgadā, un to izmanto Ķīnas tūrisma aģentūras, meklējot sadarbības partnerus ES dalībvalstīs. Ekonomikas ministrija reizi pusgadā sagatavo un iesniedz Ķīnas Tautas Republikas Nacionālajai tūrisma administrācijai atjaunotu sarakstu ar Latvijas ienākošā tūrisma komersantiem, kuri vēlas uzņemt tūristu grupas no Ķīnas.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!