• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izsakot līdzjūtību Polijas tautai sakarā ar Polijas prezidenta un valsts oficiālās delegācijas bojāeju Smoļenskā 10.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2010., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tikšanos ar Amerikas Savienoto Valstu un desmit Austrumeiropas valstu vadītājiem

Vēl šajā numurā

13.04.2010., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izsakot līdzjūtību Polijas tautai sakarā ar Polijas prezidenta un valsts oficiālās delegācijas bojāeju Smoļenskā 10.aprīlī

Valsts prezidents:

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir nosūtījis vēstuli Polijas Seima maršalam Broņislavam Komorovskim. Tajā viņš savā un dzīvesbiedres Lilitas Zatleres, kā arī Latvijas tautas vārdā izsaka visdziļāko līdzjūtību Polijas tautai sakarā ar traģisko prezidenta Leha Kačiņska, viņa kundzes Marijas Kačiņskas, oficiālās delegācijas, kā arī Katiņas upuru piemiņas pasākumu dalībnieku no Polijas bojāeju lidmašīnas katastrofā 10.aprīlī netālu no Krievijas pilsētas Smoļenskas.

Valsts prezidents vēstulē atzīmē: “Mans Polijas kolēģis Lehs Kačiņskis un viņa dzīvesbiedre Marija bija kļuvuši par patiesiem Latvijas draugiem, un šīs draudzības vārdā visa Latvijas tauta ar sērās noliektām galvām stāvam līdzās Polijas iedzīvotājiem tik negaidītās sāpēs un ciešanās, piederīgos un valsts augstākās amatpersonas pēkšņi traģiskā nāvē zaudējot.”

Valsts prezidenta preses dienests

Vakar, 12.aprīlī, Polijas Republikas vēstniecībā: Valsts prezidents Valdis Zatlers, klātesot Lilitai Zatleres kundzei, Polijas vēstniekam Latvijā Ježijam Marekam Novakovskim un vēstniecības darbiniekiem, izdarīja ierakstu Līdzjūtību grāmatā sakarā ar Polijas prezidenta Leha Kačiņska un Polijas oficiālās delegācijas traģisko bojāeju 10.aprīlī Smoļenskā (attēlos pa labi); 2007.gada 11.aprīlī Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolā: Romas katoļu Baznīcas Latvijas arhibīskaps metropolīts Jānis kardināls Pujats, Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža, Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas direktore Marija Fomina (attēlā augstāk, pa kreisi).
Kā jau ziņots, pieminot 2010.gada 10.aprīlī aviokatastrofā bojāgājušo Polijas prezidentu Lehu Kačiņski un Polijas Republikas delegāciju un paužot atbalstu un līdzjūtību Polijas tautai, Ministru kabinets pieņēma lēmumu, ar kuru vakardiena, 2010.gada 12.aprīlis, tika izsludināta par sēru dienu visā Latvijas Republikā. Savukārt Polijas prezidenta Leha Kačiņska bēru dienā pulksten 12.00 pēc vietējā laika visā Latvijā nolemts izsludināt triju minūšu klusuma brīdi
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Saeimas priekšsēdētājs:

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze nosūtījis līdzjūtības vēstules Polijas Republikas Seima maršalam Broņislavam Komorovskim un Polijas Senāta maršalam Bogdanam Borusevičam saistībā ar Polijas prezidenta Leha Kačiņska, kā arī citu augstu Polijas amatpersonu un sabiedrisko darbinieku bojāeju aviokatastrofā.

Saeimas vārdā G.Daudze pauž visdziļāko līdzjūtību Polijas tautai un ikvienai sērojošai ģimenei, kura traģiskajā aviokatastrofā zaudējusi tuviniekus.

Saeimas priekšsēdētājs izsaka līdzjūtību arī Latvijas poļu kopienai: “Šajā sēru un sāpju brīdī esam kopā ar Polijas tautu un visiem poļu izcelsmes Latvijas iedzīvotājiem.”

Saeimas preses dienests

 

Ministru prezidents un ārlietu ministrs:

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš Latvijas valdības vārdā nosūtījuši līdzjūtības vēstules Polijas Republikas premjerministram Donaldam Tuskam un ārlietu ministram Radoslavam Sikorskim sakarā ar 10.aprīlī notikušo traģisko lidmašīnas avāriju Smoļenskā, Krievijā.

Latvijas Ministru prezidents un ārlietu ministrs izteikuši visdziļāko līdzjūtību Polijas prezidenta Leha Kačiņska ģimenei un tuviniekiem, kā arī visu bojāgājušo piederīgajiem un Polijas tautai.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Aizsardzības ministrs un NBS komandieris:

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs izsaka visdziļāko līdzjūtību Polijas aizsardzības ministram Bogdanam Kliham un Polijas bruņotajiem spēkiem sakarā ar smago zaudējumu – Polijas prezidenta Leha Kačiņska, Polijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieka Františeka Gagora un citu augstu valsts un bruņoto spēku amatpersonu bojāeju traģiskajā lidmašīnas avārijā Smoļenskā, Krievijā.

I.Lieģis norāda: “Šī diena ir smags zaudējums gan Polijai, gan arī Latvijas tautai, jo mūsu valstu attiecības jau vēsturiski ir cieši saistītas. Es augstu vērtēju Polijas un Latvijas līdzšinējo sadarbību starptautiskā miera un stabilitātes nodrošināšanā, stiprinot transatlantiskās attiecības. Aizsardzības ministrijas darbinieku un Nacionālo bruņoto spēku karavīru vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību Polijas tautai un visiem bojāgājušo tuviniekiem. Aicinu ikvienu Latvijas pilsoni būt kopā ar Polijas tautu šajā smagajā brīdī savās domās un lūgšanās.”

Arī NBS komandieris ģenerālmajors J.Maklakovs pauž dziļākos līdzjūtības apliecinājumus aviokatastrofā bojāgājušo tuviniekiem un Polijas bruņoto spēku karavīriem: “Skumju brīdī esmu kopā ar Polijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieka F.Gagoru sievu Lucinu un citu aviokatastrofā bojāgājušo Polijas bruņoto spēku augstu amatpersonu ģimenēm, tuviniekiem un Polijas bruņoto spēku karavīriem, viņus pāragri zaudējot. Personīgi pazinu F.Gagoru, un mums bija ļoti labas, profesionālas attiecības un rezultatīvas tikšanās attiecībā uz abu valstu bruņoto spēku sadarbību, dalību starptautiskajā operācijā Afganistānā. Viņš bija profesionāls virsnieks, kuram vienmēr bija savs viedoklis. Diemžēl mums ir jāatzīst šis smagais zaudējums, kuru prāts un sirds atsakās pieņemt. Karavīri, vienosimies šajā smagajā brīdī ar Polijas tautu, dalot skumjas un sāpes, kas vārdos nav aprakstāmas.”

Vēl 25.martā Imants Lieģis vizītes laikā Polijā tikās ar aizsardzības ministru B.Klihu un bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieku F.Gagoru, lai pārrunātu abu valstu militāro sadarbību. Polijas aizsardzības ministrs tikšanās laikā uzsvēra: “Latvija jau vēsturiski ir bijusi nozīmīga Polijas sabiedrotā, un mums ir 90 gadu senas sadarbības tradīcijas aizsardzības un drošības jautājumos.”

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!