• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumu daļas izpildi martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.04.2010., Nr. 58 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izpēti

Vēl šajā numurā

13.04.2010., Nr. 58

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumu daļas izpildi martā

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotās informācijas par budžeta ieņēmumu daļas izpildi martā ir konstatēts, ka mēneša ieņēmumu plāns ir izpildīts. Kopsummā pagājušajā mēnesī valsts budžetā tika ieņemti 276,8 miljoni latu.

“Nodokļu izpildes rādītāji liecina, ka valsts ekonomiskā situācija stabilizējas. Neraugoties uz to, ka pirmajā ceturksnī nodokļu ieņēmumu plāns ir izpildīts, mums aizvien ir pārāk liels budžeta deficīts, tāpēc ir jāturpina iesāktais darbs pie valsts ieņēmumu sabalansēšanas ar izdevumiem, kas savukārt nodrošinās pilnvērtīgu tautsaimniecības atjaunošanos,” uzsver finanšu ministrs Einars Repše.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi (bez iedzīvotāju ienākuma un dabas resursu nodokļiem) bija 121,5 miljoni latu, kas veido 106% izpildi pret plānu. Valsts sociālā budžeta ieņēmumi bija 92,3 miljoni latu, attiecīgi 97% izpilde pret plānoto. Kopsummā valsts budžeta ieņēmumi martā izpildīti par 101%.

Uzņēmumu ienākuma nodoklī martā iekasēti 14,2 miljoni latu, kas par 42,2% pārsniedz plānoto, bet pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bijuši 60,2 miljoni latu, kas par 12,6% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 34,6 miljoni latu, kas par 10% atpaliek no iepriekš plānotā iekasēšanas apjoma. Alus akcīzes ieņēmumi pārsnieguši plānu par 35%, taču tabakas izstrādājumiem ieņēmumi no plāna atpalikuši par 44,5%, savukārt naftas produktu akcīzes ieņēmumi plānoto pārsniedza par 6%.

Azartspēļu un izložu nodokļu, vieglo automobiļu un motociklu nodokļu un muitas nodokļu ieņēmumi martā būtiski neatpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma.

Papildu Finanšu ministrija (FM) informē, ka Valsts kases (VK) operatīvie dati rāda, ka martā iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumi VK sadales kontā (no kā saņem ienākumus visas pašvaldības) ir pārsnieguši 92% no 1/12 daļas IIN gada ieņēmumu prognozes un kompensācija nebūs nepieciešama. Informācija no Rīgas un Ventspils, kas pašas iekasē IIN, liecina, ka martā IIN ieņēmumi bija labāki nekā gada sākumā. Rīgas pašvaldība martā IIN iekasēja 18,6 miljonus latu, kas ir virs 92% no plānotā apjoma, savukārt Ventspils pašvaldības IIN ieņēmumi bija 767 tūkstoši latu, kas pat pārsniedza 100% IIN prognozi.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!