• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reģionu slimnīcu glābšanu no bankrota. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2010., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208095

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Sabiedrības veselības apakškomisijas vadītāju

Vēl šajā numurā

15.04.2010., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reģionu slimnīcu glābšanu no bankrota

Patlaban veselības nozarē galvenais uzdevums ir glābt lauku slimnīcas no bankrota, lai iedzīvotājiem arī reģionos būtu pieejama nepieciešamā medicīniskā palīdzība, pirms Pasaules veselības dienas uzsvēra Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētāja Dagnija Staķe.

“7.aprīlī visā pasaulē atzīmē Pasaules veselības dienu, un mūsu valstī šajā dienā vēlos pievērst uzmanību problēmai, kas prasa neatliekamu risinājumu – reģionālo slimnīcu finansējumam. Esmu saņēmusi vairākus trauksmes zvanus no slimnīcu vadītājiem, kuri ziņo, ka valsts finansējums jau sen neatbilst reāli paveiktajam darbam un nupat ir izsmeltas pēdējās iekšējās rezerves,” uzsver apakškomisijas priekšsēdētāja.

“Slimnīcas ir vienu soli no bankrota, un Pasaules veselības dienā mums Latvijā diemžēl jārunā par elementārām pamatlietām, par slimnīcu un līdz ar to arī pacientu izdzīvošanu,” pauž apakškomisijas vadītāja.

D.Staķe norādīja, ka slimnīcas nevar nesniegt akūtiem pacientiem nepieciešamo palīdzību, lai gan valsts finansējums daudzviet tam jau ir izsmelts: “Akūto slimnieku skaits jau nemazinās. Tieši otrādi – tā kā ir ierobežota plānveida ārstēšana, pieaug to pacientu skaits, kuriem nepieciešama akūta palīdzība.”

Saeimas deputāte uzsvēra, ka šim jābūt prioritāri risināmam jautājumam jaunajam veselības ministram. “Apakškomisija prasīs no valdības un Veselības ministrijas ļoti striktu rīcību šajā jautājumā. Tā ir lieta, kas jārisina pirmām kārtām, jo runa ir par cilvēku dzīvībām.”

D.Staķe Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēta 30.martā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!