• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izraēlas premjerministra vietnieka darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2010., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208124

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par paredzēto vizīti Maskavā

Vēl šajā numurā

15.04.2010., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izraēlas premjerministra vietnieka darba vizīti Latvijā


Vakar, 14.aprīlī, Latvijā darba vizītē uzturējās Izraēlas premjerministra vietnieks, stratēģisko lietu ministrs Moše Jālons. Vizītes laikā viņš tikās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (attēlā; relīzi skat. 35.lpp.), ārlietu ministru Māri Riekstiņu (skat. 35.lpp.), kā arī citām valsts amatpersonām
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Tiekoties ar Ministru prezidentu

14.aprīlī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Izraēlas Valsts premjerministra vietnieku un stratēģisko lietu ministru Moši Jālonu.

Izraēlas Valsts premjerministra vietnieks M.Jālons pauda Izraēlas nostāju Irānas kodoljautājumā. Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvija atbalsta daudzpusēju pieeju Irānas kodoljautājuma risinājuma atrašanā.

Tikšanās laikā tika pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, īpaši uzsverot, ka nepieciešams nākotnē padziļināt Latvijas un Izraēlas ekonomiskās attiecības, tai skaitā tūrisma veicināšanu.

Abu valstu amatpersonas pārrunāja arī Tuvo Austrumu miera procesa jautājumus, V.Dombrovskis apliecināja Latvijas pozīciju Eiropas Savienības kopējās ārpolitikas ietvaros.

Izraēlas premjerministra vietnieks M.Jālons pateicās par Latvijas atbalstu Eiropas Savienības un Izraēlas attiecību padziļināšanās procesam Eiropas kaimiņpolitikas ietvaros.

 

Tiekoties ar ārlietu ministru

14.aprīlī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar Izraēlas premjerministra vietnieku un stratēģisko lietu ministru Moši Jālonu viņa darba vizītes Latvijā laikā.

Amatpersonas pārrunāja Latvijas un Izraēlas divpusējās attiecības, kā arī aktuālo situāciju Tuvo Austrumu reģionā, starptautiskās sabiedrības, tostarp Eiropas Savienības, lomu Tuvo Austrumu miera procesa virzībā.

M.Riekstiņš atzīmēja aktīvo Latvijas un Izraēlas politisko dialogu un divpusējo sadarbību, īpaši kultūras un holokausta jautājumos, taču vienlaikus norādīja uz Latvijas vēlmi aktivizēt ekonomisko attiecību dimensiju un veicināt abu valstu uzņēmēju savstarpējos kontaktus.

Runājot par aktuālo situāciju Tuvo Austrumu reģionā, Izraēlas premjerministra vietnieks informēja par Izraēlas nostāju attiecībā uz Tuvo Austrumu miera procesa iespējamo progresu, Izraēlas un Palestīnas pašpārvaldes attiecībām, kā arī starptautiskās sabiedrības lomu miera sarunu turpmākā attīstībā. Abas puses pārrunāja Irānas kodoljautājumu un 13.aprīlī Vašingtonā notikušo Globālās kodoldrošības samitu.

Izraēlas premjerministra vietnieka un stratēģisko lietu ministra M.Jālona pārziņā ir stratēģisko draudu novēršana, kā arī drošības, izlūkošanas un diplomātijas jautājumi attiecībā uz Irānu.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments; Ārlietu ministrijas Informācijas  un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!