• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par paredzēto vizīti Maskavā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2010., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

15.04.2010., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par paredzēto vizīti Maskavā

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 12.aprīlī tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, lai pārrunātu jautājumus, kas saistīti ar plānoto vizīti Maskavā un gatavošanos šā gada Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas (SVK) sēdei.

Plānots, ka 20.aprīlī ekonomikas ministrs darba vizītē apmeklēs Maskavu un tiksies ar Latvijas un Krievijas SVK līdzpriekšsēdētāju, Krievijas Federācijas transporta ministru Igoru Ļevitinu. Tikšanās ietvaros paredzēts pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar gatavošanos šā gada jūnijā Pleskavā plānotajai SVK IV sēdei.

SVK plānots apspriest Latvijas un Krievijas divpusējās ekonomiskās sadarbības attīstības perspektīvas, īpaši enerģētikas, tirdzniecības, tūrisma un lauksamniecības jautājumos, kā arī sadarbību zinātniski tehniskajā, humanitārajā un kultūras jomā. Paredzēts, ka SVK ietvaros notiks arī Latvijas un Krievijas uzņēmēju biznesa forums.

Šogad SVK ietvaros tika izveidota Latvijas un Krievijas reģionālās sadarbības darba grupa, kuru no Latvijas puses vadīs Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

Plānots, ka 19.aprīlī Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs J.Pūce dosies darba vizīte uz Maskavu, lai tiktos ar Latvijas un Krievijas Reģionālās sadarbības darba grupas Krievijas puses vadītāju, Krievijas Reģionālās attīstības ministrijas Starptautisko sakaru un pierobežu sadarbības attīstības departamenta direktoru Juriju Berestņevu un pārrunātu prioritāros darbības virzienus.

Par Latvijas sadarbību ar Krieviju

2009.gadā Krievija bija Latvijas trešais lielākais partneris pēc preču eksporta, sestais lielākais partneris pēc pakalpojumu eksporta, kā arī Latvijas otrais lielākais partneris pēc kopējā tirdzniecības apgrozījuma.

2009.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, kopējais tirdzniecības apgrozījums ar Krieviju samazinājās par 31% un sasniedza 1392 miljonus ASV dolāru. Preču eksports samazinājās par 28%, sasniedzot 450 miljonus ASV dolāru, bet preču imports samazinājās par 37%, sasniedzot 719 miljonus ASV dolāru. Galvenās Latvijas eksporta preces uz Krieviju bija pārtikas rūpniecības produkti, ķīmiskās rūpniecības un saskarnozaru produkcija, mašīnas, mehānismi, elektriskās iekārtas. Savukārt no Krievijas Latvija ieveda minerālos produktus (kurināmo naftu un tās produktus), metālus un to izstrādājumus u.c. preces.

Pakalpojumu eksports 2009.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, palielinājās par 9,6%, sasniedzot 130,5 miljonus ASV dolāru, pakalpojumu imports samazinājās par 31%, sasniedzot 92 miljonus ASV dolāru.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!