• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par rīcību ar pašvaldības mantu un līdzekļiem Rīgas rajona Sējas pagasta padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.1997., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208133

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.229

Kārtība, kādā ienākums no kokmateriālu un augoša meža pārdošanas apliekams ar iedzīvotāju ienākuma nodokli

Vēl šajā numurā

02.07.1997., Nr. 169

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Numurs: 5.1-2-50

Pieņemts: 12.06.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departaments

Kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-50

Rīgā 1997.gada 12.jūnijā

Par rīcību ar pašvaldības mantu un līdzekļiem Rīgas rajona Sējas pagasta padomē

Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamenta kolēģijas 1997.gada 12.jūnija sēdē piedalījās: kolēģijas priekšsēdētāja — departamenta direktore E.Bernāne, kolēģijas locekļi — A.Svirido, J.Rumkovskis, valsts revidente B.Caune, protokolēja — valsts revidente A.Freimane,

uzaicinātie:

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību lietu pārvaldes direktors A.Rukmanis, Rīgas rajona Sējas pagasta padomes priekšsēdētājs G.Liepiņš.

Departamenta kolēģija, izskatot revīzijas materiālus par rīcību ar pašvaldības mantu un līdzekļiem Rīgas rajona Sējas pagasta padomē,

konstatēja:

1. 1994.gadā Sējas pagasta padomē bija ievēlēti 9 deputāti. Par padomes priekšsēdētāju līdz 1997.gada 9.martam strādāja Rūdolfs Kalliss.

1995.gadā pagasta pamatbudžeta precizētā tāme līdzekļu ieņēmumiem un izdevumiem, kas uzrādīti gada pārskatā, nav apstiprināta padomē. Budžeta ieņēmumu daļas plāns 1995. un 1996.gadā nav izpildīts par zemes nodokli un īpašuma nodokli.

2. Speciālā budžeta līdzekļi 1995.gadā izlietoti bez apstiprinātas tāmes. 1995.gadā no sociālās nodrošināšanas līdzekļiem pieļautas nepamatotas izmaksas Ls 300, tai skaitā — Ls 250 par atkritumu konteineriem p/u “Lojasciems”, Ls 50 p/u “Pabaži” jumta remontam.

Līdz kolēģijas lēmuma pieņemšanai Sējas pagasta padome pieņēmusi lēmumu par izmaiņām 1997.gada budžetā, palielinot par Ls 300 līdzekļus sociālai nodrošināšanai.

3. Materiālo vērtību uzskaitē un kontrolē par to saņemšanu un izlietošanu nav ievērotas normatīvo dokumentu prasības. 1995.gadā un iepriekšējos gados nav veikta materiālo vērtību inventarizācija. 1996.gada augustā iesāktā inventarizācija uz pārbaudes dienu nebija pabeigta.

4. Pagasta padomes gada pārskatā par 1996.gadu nav uzrādīts p/u “Pabaži” parāds Ls 2936.

Līdz kolēģijas lēmuma pieņemšanai Sējas pagasta padome pieņēmusi lēmumu par neuzrādītā parāda atjaunošanu, palielinot budžeta atlikumu par Ls 2936.

5. 1995. un 1996.gadā SIA “Pabažu degviela” pārskaitīti Ls 2018 par degvielu un kurināmā dīzeļdegvielu. Grāmatvedībā nav attaisnojošu dokumentu par degvielas saņemšanu.

Līdz kolēģijas lēmuma pieņemšanai Sējas pagasta padome iesniegusi attaisnojošus dokumentus par Ls 1673,78.

6. Attaisnojošus dokumentus par kurināmā dīzeļdegvielas saņemšanu nav iesniegusi Pabažu skolas direktore I.Ozolniece, kas 1995. un 1996.gadā no pagasta kases saņēmusi Ls 790 skolas apkurei.

Līdz kolēģijas lēmuma pieņemšanai Sējas pagasta padome iesniegusi attaisnojošus dokumentus.

7. No pagasta padomes norēķinu konta 1995.gadā pārskaitīti Ls 170 SIA “Rigel” par remontu Pabažu klubā. Nav dokumentu par pakalpojumu saņemšanu.

8. Pastāvīgas saimnieciskas attiecības pagasta padomei ir ar pašvaldības uzņēmumiem “Lojasciems” un “Pabaži”, kuri sniedz komunālos pakalpojumus pagasta teritorijā. Šo uzņēmumu darbību pagasta padome nav pietiekami kontrolējusi.

Apkures tarifi padomē apstiprināti bez uzņēmumu izdevumu analīzes.

Pēc p/u “Lojasciems” pieprasījuma bez padomes lēmuma pārskaitīta starpība starp noteiktajiem apkures tarifiem un faktiskajām izmaksām 1996.gada apkures sezonā — Ls 470,78.

9. Pieņemts apmaksai p/u “Pabaži” rēķins par apkuri 1996.gada vasaras mēnešos Ls 486,72. Nesaņemot siltumu, par šo summu samazināts 1996.gada 24.janvārī izsniegtais avanss.

Līdz kolēģijas lēmuma pieņemšanai Sējas pagasta padome iesniegusi dokumentus, kas apliecina, ka vasaras mēnešos apmaksātie rēķini ir par summām, kas nav nomaksātas ziemas mēnešos.

10. Nav veikti pasākumi nomas un komunālo maksājumu parādu iekasēšanai par pašvaldības iznomāto telpu lietošanu. No pagasta budžeta 1997.gada sākumā parādnieku vietā samaksāts parāds par apkuri un komunālajiem pakalpojumiem Ls 472,81.

Kolēģija nolēma:

1. Slēgt revīzijas lietu Nr.5.1-2-50.

2. Noteikt uzrēķinu Sējas pagasta padomei Ls 514,22, tai skaitā:

— Ls 344,22 par pārskaitījumiem SIA “Pabažu degviela”, par ko grāmatvedībā nav attaisnojošu dokumentu degvielas saņemšanā un izlietošanā;

— Ls 170 par pārskaitījumu SIA “Rigel”, no kuras nav saņemti pakalpojumi.

3. Sējas pagasta padomei sakārtot materiālo vērtību uzskaiti un glabāšanu atbilstoši likumam un normatīvo aktu prasībām.

4. Kolēģijas lēmumu nosūtīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldību lietu pārvaldei un Rīgas rajona Sējas pagasta padomei.

Lēmumu var pārsūdzēt LR Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts kontroles Pašvaldību revīzijas departamentā.

Kolēģijas priekšsēdētāja E.Bernāne

Kolēģijas locekļi: J.Rumkovskis, A.Svirido

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!