• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Latvijas Bankas saimniecisko darbību un finanšu pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2010., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208216

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts robežsardze: Par robežkontroles atjaunošanu uz Igaunijas iekšējām robežām

Vēl šajā numurā

16.04.2010., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Latvijas Bankas saimniecisko darbību un finanšu pārskatu

Latvijas Bankai (LB) ir iespējams optimizēt finanšu resursu izlietojumu, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

Laikā, kad ir noteikts stingrs valsts līdzekļu taupības režīms, Latvijas Banka uztur mācību un atpūtas centru, kas 2009.gadā LB vajadzībām tika izmantots tikai 45 darba dienas, bet ir radījis LB papildu 176 808 latu izdevumus. Centra darbinieku atlīdzībai vien 2009.gadā tika izlietoti 173 640 lati jeb 77% no visiem kopējiem izdevumiem. VK norāda, ka pašreizējā valsts ekonomiskajā situācijā šāda centra pastāvēšana nav pietiekami finansiāli pamatota, un iesaka izvērtēt tā uzturēšanas lietderību.

LB nenodrošina caurskatāmu atalgojuma sistēmu, līdz ar to nav iespējams gūt detalizētu skaidrojumu par katra amata kvalifikācijas prasībām un izvērtēt atalgojuma pamatotību. Lai izvērtētu atalgojuma pamatotību, VK salīdzināja LB atbalsta personāla darba samaksas noteikšanas kritērijus un apmērus ar līdzīgiem amatiem valsts pārvaldē.

Veicot sešu atbalsta struktūrvienību amatu pienākumu salīdzinājumu ar līdzīgu amatu pienākumiem valsts iestādēs, VK konstatēja, ka LB maksā atbalsta struktūrvienību darbiniekiem algu, kuras maksimālais apmērs ir līdz 4,8 reizēm lielāks nekā darbiniekiem citās valsts iestādēs, kas veic līdzīgus pienākumus.

Lai nodrošinātu caurskatāmu atalgojuma sistēmu, VK iesaka LB izvērtēt nepieciešamību katram amatam noteikt detalizētas kvalifikācijas prasības, kā arī definēt pamatojumu augstākās un zemākās amatalgas robežu atšķirībai, sasaistot to ar katram amatam noteiktajām kvalifikācijas prasībām.

VK arī atklājusi, ka LB transporta līdzekļu izmantošana nav caurskatāma un nav iespējams izsekot, vai automašīnas ir izmantotas darba laikā un darba vajadzībām. VK iesaka LB pilnveidot iekšējās kontroles sistēmu, lai tā nodrošinātu precīzas un pilnīgas informācijas uzrādīšanu transportlīdzekļa izmantošanas uzskaites žurnālos gan LB amatpersonām, gan darbiniekiem.

Finanšu revīzija veikta par Latvijas Bankas 2009.gada saimniecisko darbību un finanšu pārskatu.

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!