• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 1997. gada 8. jūlija pavēle Nr. 203 "Par Talsu rajona UGD, VUGD, policijas un IeM centrālā aparāta darbinieku sodīšanu sakarā ar nelaimes gadījumu Talsos 28.06.1997.". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.07.1997., Nr. 179 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208266

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Talsu traģēdijas cēloņiem un sekām

Vēl šajā numurā

10.07.1997., Nr. 179

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: pavēle

Numurs: 203

Pieņemts: 08.07.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas pavēle Nr.203

Rīgā 1997.gada 8.jūlijā

Par Talsu rajona UGD, VUGD, policijas un IeM centrālā aparāta darbinieku sodīšanu sakarā ar nelaimes gadījumu Talsos 28.06.1997.

1997.gada 28.jūnijā kārtējo IeM ugunsdzēsēju un policijas svētku gaitā Talsos ugunsdzēsēju autopacēlāja kravas groza notrūkšanas rezultātā gāja bojā 8 bērni un pusaudži, bet 22 cilvēki guva smagas traumas.

Par šī nelaimes gadījuma cēloņiem kļuva drošības tehnikas noteikumu rupja un noziedzīga pārkāpšana no autopacēlāja šoferu V.Griķa un I.Ivanova puses, bezatbildība un nolaidība no Talsu rajona ugunsdzēsības un glābšanas (UGD) darbinieku puses, kā arī formāla attieksme pret savu dienesta pienākumu pildīšanu no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) vadības puses.

IeM Administratīvā departamenta darbinieki pilnīgi un kvalitatīvi nenodrošināja jautājumu, kas nosaka un nodrošina kārtību masu pasākumu organizēšanā un ar to saistītās drošības sistēmas izveidošanas noregulēšanu, kā arī nepietiekoši veica kontroli pār VUGD darbību.

Valsts policijas dežūrdaļa ārkārtēja gadījuma situācijā pieļāva vilcināšanos IeM iestāžu vadošo amatpersonu apziņošanā.

Pamatojoties uz augstāk minēto,

pavēlu:

1. Kaprāļus Vilni Griķi un Igoru Ivanovu, IeM VUGD 4.tehniskās brigādes 24.ugunsdzēsības daļas ugunsdzēsējus — šoferus, par dienesta disciplīnas neievērošanu un uzlikto pienākumu neizpildi, kas izraisīja smagas sekas,— no dienesta IeM iestādēs atbrīvot.

2. Virsnieka vietnieku Modri Keiselu, Talsu raj. UGD inspektoru, par dienesta disciplīnas neievērošanu, sava priekšnieka rīkojuma bezatbildīgu un nolaidīgu izpildi, kā arī savu funkcionālo pienākumu 2.2.p. un 2.7.p. prasību neievērošanu, kas izraisīja smagas sekas,— no dienesta IeM iestādēs atbrīvot.

3. Pulkvežleitnantam Pēterim Bekmanim, Talsu rajona UGD priekšniekam, par bezatbildību un paviršu attieksmi pret savu dienesta pienākumu izpildi, kas izraisīja smagas sekas,— izteikt brīdinājumu par neatbilstību ieņemamajam amatam.

4. Pulkvežleitnantam Aivaram Mednim, VUGD priekšnieka vietniekam, par formālu attieksmi pret savu dienesta pienākumu pildīšanu, kas izraisīja smagas sekas,— izteikt brīdinājumu par neatbilstību ieņemamajam amatam.

5. Pulkvedi Pāvelu Zagorski, VUGD priekšnieka vietnieku, par nepietiekošo kontroli pār savu pakļauto darbinieku rīcību un norobežošanos no savu pienākumu pildīšanas, kas izraisīja smagas sekas — no dienesta IeM iestādēs atbrīvot.

6. Ģenerāli Juri Ļabi, VUGD priekšnieku, par zemo prasīguma līmeni pret sev pakļautajiem darbiniekiem, nepietiekošu kontroli pār viņu darbību, kā arī Talsos rīkoto svētku organizācijas nepietiekošo kontroli, kas izraisīja smagas sekas,— no dienesta IeM iestādēs atbrīvot.

7. Policijas pulkvežleitnantam Aivaram Pumpiņam, Talsu rajona policijas daļas priekšniekam, par nepietiekošu kontroli pār sabiedriskās kārtības nodrošināšanu masu pasākumu laikā, kas izraisīja smagas sekas,— izteikt rājienu.

8. Policijas pulkvežleitnantam Meikulim Matulim, VP dežūrdaļas dežurantam, par nepietiekoši operatīvu un enerģisku rīcību IeM iestāžu vadošo amatpersonu apziņošanā ārkārtējā gadījuma situācijā — izteikt rājienu.

9. Pulkvežleitnantam Jevgēņijam Marozovam, IeM Administratīvā departamenta nodaļas priekšnieka vietniekam, par nepietiekošu kontroli pār VUGD darbību — izteikt rājienu.

10. Kapteinei Maritai Gruntei, IeM Administratīvā departamenta priekšniecei, par trūkumiem darba organizācijā un esošo normatīvo aktu bāzē — izteikt piezīmi.

11. Policijas pulkvedim Andrim Starim, IeM valsts sekretāram, aizrādīt par trūkumiem viņam pakļautā IeM Administratīvā departamenta darbībā.

12. VUGD vadībai (A.Straumem) uzlikt par pienākumu:

— veikt papildu dienesta pārbaudi, izlemjot jautājumu par iespējamo atbildīgo par ugunsdzēsības tehnikas stāvokli personu disciplinārsodīšanu;

— līdz š.g. 1.septembrim veikt ugunsdzēsības tehnikas testēšanu un reģistrēšanu saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

13. IeM Administratīvā departamenta vadībai (M.Gruntei) uzlikt par pienākumu līdz š.g. 1.septembrim:

— pārstrādāt IeM Administratīvā departamenta nolikumu;

— pārstrādāt IeM operatīvo plānu “Drošība”, īpašu uzmanību pievēršot sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai masu pasākumu laikā pilsētu un rajonu līmenī;

— līdz š.g. 10.jūlijam sagatavot un apstiprināt noteiktajā kārtībā instrukciju “Par kārtību, kādā Iekšlietu ministrijas sistēmā nododama informācija par noziegumiem un citiem ārkārtējiem notikumiem”.

14. IeM pakļautībā un pārraudzībā esošajām institūcijām, kuru rīcībā ir dienesta un speciālā tehnika (VP, VUGD, CA Robežsardze), turpmāk aizliegt tās izmantošanu dienesta vajadzībām neparedzētiem nolūkiem, ja tas var apdraudēt cilvēku dzīvību un veselību.

Ministrs D.Turlais

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!