• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.1999., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20828

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents:

Vēl šajā numurā

14.01.1999., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Par Vācijas atbalstu

Vācija regulāri ar grāmatu un mācību materiālu dāvinājumiem atbalsta Latvijas skolas un augstskolas. 1998.gada otrajā pusē Liepājas, Ventspils, Valmieras, Talsu un Rīgas skolas ar padziļinātu vācu valodas apmācību ar Federālās pārvaldes centrāles starpniecību saņēma mācību grāmatas 2500 latu vērtībā. Vācijas Pētniecības apvienība Latvijas Akadēmiskajai bibliotēkai sagādāja zinātniskos darbus 3500 latu vērtībā un Ventspils augstskolai — grāmatas 2000 latu vērtībā. Ar Vācijas mediju institūta "Inter Nationes" atbalstu varēja izdot mācību burtnīcu 10 000 eksemplāru metienā skolēniem un 400 eksemplāru metienā skolotājiem "Svētku paražas un ticējumi". To Latvijas skolās izmanto vācu valodas mācībai. Šo mācību burtnīcu sagatazvoja divas Latvijas vācu valodas skolotājas. Talsu vidusskolai "Inter Nationes" dāvāja kasešu atskaņotāju vācu valodas stundām.

Vācijas Redzes invalīdu apvienība nosūtīja Juglas neredzīgo skolai 10 Braila rakstāmmašīnas, lai veicinātu jauno cilvēku izaugsmi. Darmštates pilsēta atbalstīja partnerpilsētas Liepājas 5.vidusskolas remontu ar summu, kas pārsniedz 15 000 latu. Latvijas universitātē tika nodibināti divi jauni zinātniskās apmaiņas un akadēmiskās sadarbības centri: "Vācijas un Latvijas sociālo zinātņu centrs", kuru finansē "Volkswagen" fonds un "Vācijas studiju centrs", ko atbalsta Roberta Boša fonds, Vācijas vēstniecība un Gētes institūts. Federālā valdība ar ievērojamiem līdzekļiem atbalsta kultūrvēsturiski vērtīgu Latvijas ēku remontdarbus. Patlaban Fuldas Vācu amatniecības un pieminekļu kopšanas apvienības vadībā tiek restaurēts Rīgas Doms un trīsvienības baznīca Liepājā. Abiem projektiem līdz šim sniegts aptuveni 200 000 latu finansējums. Ar 2000 latiem Vācijas vēstniecība Latvijas kultūrprojektu veicināšanas ietvaros atbalstīja Salaspils memoriāla figūru grupas remontu.

Vācijas vēstniecības informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!