• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par Satiksmes uzraudzības rotas darbinieku pienākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2010., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Satversmes tiesas spriedumu par Publisko iepirkumu likuma atbilstību Satversmei

Vēl šajā numurā

20.04.2010., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par Satiksmes uzraudzības rotas darbinieku pienākumiem

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzdevusi Valsts policijas vadībai sagatavot nepieciešamos rīkojumus, lai turpmāk Satiksmes uzraudzības rotas darbinieki veiktu ne tikai ceļu satiksmes uzraudzības, bet arī patrulēšanas pienākumus.

“Jau iepriekš esmu uzsvērusi, ka šā gada laikā mans mērķis ir panākt, ka Ceļu policija no represīvas institūcijas kļūst par iedzīvotāju palīgiem un lielāko uzsvaru savā darbībā liek uz noziedzības apkarošanu, prevenciju, tai skaitā patrulēšanu, nevis sodīšanu. Šobrīd sabiedrībā ceļu policisti tiek uztverti kā sodītāji, bet viņiem ir jākļūst par sabiedrības atbalstu,” uzsver iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Ministre uzskata, ka laikā, kad cilvēki jūtas nedroši un apdraudēti, tieši redzamā policijas klātbūtne uz ielas liek viņiem justies pasargātiem. “Policija uz ielām arī attur likumpārkāpējus no nozieguma izdarīšanas,” norāda iekšlietu ministre L.Mūrniece.

Dažviet reģionos jau tiek praktizēts, ka Ceļu policijas darbinieki piedalās patrulēšanā un noziedzības apkarošanā. Piemēram, Zemgales reģionā ir viens kopīgs patruļdienests. Šādas prakses rezultātā, policijas darbiniekiem dežūras laikā pamanot kādu pretlikumīgu, noziedzīgu darbību, ir aizturēti noziedznieki, novērsti likumpārkāpumi, sniegta palīdzība.

Turpina iekšlietu ministre: “Ceļu policijas iesaistīšanās noziedzības apkarošanā un patrulēšanā arī uzlabos visas policijas tēlu sabiedrības acīs, jo par visu policiju kopumā tiek spriests tieši pēc Ceļu policijas rīcības.”

Lai nodrošinātu tā īstenošanu, Valsts policijas vadībai uzdots sagatavot cirkulāru par šā darbības virziena pastiprināšanu policijas darbā, kas stāsies spēkā ar šā gada 1.jūniju.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!