• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "TV Viļāni". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.1997., Nr. 184/185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208664

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērtspapīru tirgus komisijas informācija

Par Vērtspapīru tirgus komisijas licencētajiem speciālistiem. Par Vērtspapīru tirgus komisijas anulētajām licencēm

Vēl šajā numurā

18.07.1997., Nr. 184/185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par "TV Viļāni"

Nacionālās radio un televīzijas padomes izsludinātajā konkursā par tiesībām izplatīt televīzijas programmu Viļānos piedalās viens pretendents - fiziska persona Vitālijs Utināns - LR pilsonis, Raiņa iela 12-36, Viļāni. Paredzamais raidorganizācijas nosaukums - "TV Viļāni", sagatavota "TV Viļāni" vispārējā programmas koncepcija.

Televīzija Viļānos tiek dibināta ar mērķi operatīvi informēt Viļānu pilsētas un apkārtējo pagastu iedzīvotājus par aktuāliem jautājumiem un notikumiem, kas risinās pilsētā un apkārtējā teritorijā. Līdz ar to ziņu raidījumi ieņems galveno vietu, veidojot programmu.

Daudzu mazpilsētu saimnieciskajā dzīvē pastāv līdzīgas problēmas. Kā šādi jautājumi tiek risināti citur, to vislabāk varētu atspoguļot, veidojot apmaiņas ar citām reģionālajām un lokālajām televīzijām.

Viļānu pagasta teritorijā pastāv divas zinātniskās pētniecības stacijas - VLIS "Latgale" un Viļānu SIS. Šo staciju pētniecības darbs, sasniegumi, rekomendācijas un ieteikumi lopkopībā un augkopībā varētu interesēt ne tikai apkārtējo pagastu zemniekus, bet arī pilsētas mazdārziņu īpašniekus.

Īpašs raidlaiks tiks piešķirts raidījumiem, kas atspoguļos pilsētas un apkārtējo pagastu saimniecisko, ekonomisko un kultūras dzīvi.

Viļānos un tuvākajā apkārtnē ir bagātas kultūras tradīcijas. Novada dziesmu un deju svētkos 1997. gadā piedalījās apmēram 3000 dalībnieku, līdz ar to sastopamies ar nepieciešamību atspoguļot novada tradīcijas televīzijā.

Ir paredzētas tiešraides ar iestāžu vadītājiem, izglītības, kultūras, medicīnas, lauksaimniecības darbiniekiem, ar biznesa pārstāvjiem un citiem interesantiem cilvēkiem, radot tiešu kontaktu ar skatītājiem par viņus interesējošiem jautājumiem.

Kā atslodzes moments programmā tiks iekļauti muzikāli izklaidējoši raidījumi. Repertuārā paredzēts iekļaut Latvijas autoru darbus, kas atspoguļotu jaunākās mūzikas tendences. Tam paredzēta sadarbība ar Latvijas mūzikas izdevniecībām "Mikrofons", "Balss" u.c.

Raidījumi tiks veidoti sadarbībā ar Viļānu kultūras namu, bērnudārziem, skolām, skolēnu jaunrades namu, ar Viļānu novadpētniecības muzeju, ar dažādu garīgo konfesiju pārstāvjiem, kā arī ar Viļānu pilsētas domes un apkārtējo pagastu atbalstu.

Reklāmām atvēlētais laiks katrā raidstundā nepārsniegs 12 minūtes. Bezmaksas reklāmas laiks tiks atvēlēts aktuālai informācijai no Viļānu pilsētas domes un pagastu padomēm, kā arī kultūras un labdarības misiju informācijai.

Koncepciju publicēšanai sagatavoja J.Motivāns

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!