• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kvalifikācijas eksāmena reglaments. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.07.1997., Nr. 189/190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vērtspapīru tirgus komisija

Kvalifikācijas minimums profesionālo speciālistu zināšanu pārbaudei darbībai vērtspapīru tirgū

Vēl šajā numurā

25.07.1997., Nr. 189/190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vērtspapīru tirgus komisija

Kvalifikācijas eksāmena reglaments

Apstiprināts ar Vērtspapīru tirgus komisijas
1997. gada 21. jūlija rīkojumu Nr. 35

1. Eksāmenu pieņem eksaminācijas komisija vismaz trīs locekļu sastāvā.

Eksaminācijas komisijas sastāvu nosaka Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētājs ar atsevišķu rīkojumu.

Par eksaminācijas komisijas locekļiem var būt Vērtspapīru tirgus komisijas darbinieki, Licencēšanas komisijas locekļi un citas pieaicinātās personas.

2. Pretendents eksāmenam var gatavoties patstāvīgi, kā arī specializētos kursos vai semināros.

3. Pretendents eksāmenu kārto rakstiski valsts valodā testa veidā.

4. Pirms eksāmena kārtošanas pretendentam jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

5. Katrs pretendents pirms eksāmena kārtošanas saņem personīgo identifikācijas numuru, kuru nosaka eksaminācijas komisija, un reģistrētu eksaminācijas lapu.

6. Eksāmena norises kārtība ir šāda:

6.1. eksāmena tests sastāv ne mazāk kā no 50 jautājumiem, no kuriem katrs satur līdz 5 atbilžu variantiem. Atzīmējot pareizās atbildes no visiem iespējamiem atbilžu variantiem (a, b, c, d, e), katram jautājumam jāizvēlas tikai viena pareizā atbilde. Gadījumā, ja pretendents domā, ka ir kļūdījies izvēlētās atbildes pareizībā, tad blakus trafareta malā pie attiecīgā jautājuma jāatzīmē pareizā atbilde un jāparakstās;

6.2. eksāmena kārtošanas ilgums ir 90 minūtes;

6.3. eksāmens ir nokārtots, ja pretendents devis pareizās atbildes vismaz uz 80 procentiem no kopējā jautājumu skaita.

7. Eksāmenā var piedalīties ar Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētāja atļauju Vērtspapīru tirgus komisijas darbinieki, Licencēšanas komisijas locekļi un citi novērotāji.

8. Eksaminācijas komisijas locekļi drīkst izslēgt no eksāmena pretendentus, kas eksāmena laikā izmanto citu personu, eksāmena dalībnieku palīdzību, neatļautus palīgmateriālus un ierīces, palīdz citiem eksāmena dalībniekiem vai citādā veidā traucē eksāmena gaitu.

9. Ja uz laiku pretendents atstāj telpu, viņš nodod jautājumus un trafaretu eksaminācijas komisijas locekļiem.

10. Visi izdotie materiāli, kas attiecas uz eksāmenu, tai skaitā arī melnraksts, pēc eksāmena jānodod eksaminācijas komisijai.

11. Pēc eksāmena beigām 48 stundu laikā eksaminācijas komisija vērtē pretendentu rakstveida atbildes un veido protokolu, kuru paraksta eksaminācijas komisijas locekļi. Protokolā jāuzrāda, kas piedalījās eksāmenā, ietverot komisijas sastāvu, dotā eksāmena sākšanas un beigšanas laiks, vieta, svarīgāko notikumu apraksts, piedalījušos pretendentu saraksts un novērtējumi, kādus tie saņēmuši.

12. Organizatoriskajā darbā, kas attiecas uz eksāmenu vadīšanu, sagatavošanu, metodisko un tehnisko nodrošinājumu, kā arī uz pretendentu rakstveida atbilžu pārbaudi, eksaminācijas komisija, saskaņojot ar Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētāju, var iesaistīt Licencēšanas komisijas locekļus, Vērtspapīru tirgus komisijas darbiniekus un citas personas.

13. Eksāmena rezultātus apstiprina Licencēšanas komisijas sēdē un tikai pēc tam, bet ne vēlāk kā 15 dienu laikā pēc eksāmena kārtošanas, tie tiek publiski paziņoti.

14. Eksaminācijas komisija nesniedz pretendentam nekādus skaidrojumus par pieļautajām kļūdām, tikai nosauc kopīgo rezultātu par pareizi un nepareizi sniegtajām atbildēm.

15. Apelāciju eksāmena secinājumu dēļ var iesniegt Vērtspapīru tirgus komisijā mēneša laikā pēc eksāmena rezultātu paziņošanas. Vērtspapīru tirgus komisijai jāatbild rakstiski 15 dienu laikā pēc apelācijas saņemšanas.

16. Pretendents var kārtot eksāmenu līdz trim reizēm gadā (gads tiek skaitīts no tās dienas, kad pirmo reizi kārtots eksāmens). Ja arī trešajā reizē eksāmens nav nokārtots, lai vēlreiz to kārtotu, jāsaņem Licencēšanas komisijas atļauja.

17. Pretendenta rakstveida atbildes pievieno viņa lietai.

Vērtspapīru tirgus komisijas priekšsēdētājs V. Gustsons

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!