• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas pilsētu savienības konference. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.1997., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tas pretrunu mezgls - pašvaldību reforma

Vēl šajā numurā

28.05.1997., Nr. 130

PAR DOKUMENTU

Veids: rezolūcija

Pieņemts: 23.05.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas pilsētu savienības konference

Rezolūcija

Siguldā 1997.gada 23.maijā

Atbalstot uzsākto pašvaldību reformu, apzinoties, ka ar likumu noteiktā rajona padomju darbība līdz 1997.gada 31. decembrim neveicinās finansiāli ekonomiskās bāzes uzlabošanu, ka funkciju pārņemšana rudens un ziemas sezonā var kaitēt jaunievēlētajām domēm un negatīvi ietekmēt patstāvību saimniekošanā, kā arī nolūkā uzlabot iedzīvotājiem sniedzamo pakalpojumu kvalitāti, tuvināt pakalpojumus iedzīvotājiem, nostiprināt pilsētu un pagastu pašvaldības, konference nolēma:

1. Rajonu padomju funkcijas kopā ar rajonu pašvaldībām paredzētiem līdzekļiem un īpašumu tiek nodots pilsētu un pagastu pašvaldībām. Grozījumus likumā par pašvaldībām, kas saistīti ar rajonu padomju funkciju un līdzekļu nodošanu, jāpieņem līdz 1997.gada 1. jūlijam.

2. Funkcijas nododamas 2 mēnešu laikā, saglabājot pilsētu un pagastu finansiāli ekonomisko bāzi, nesamazinot un neizsaucot iedzīvotājiem sniedzamo pakalpojumu apjomu un kvalitāti.

3. Kopīgu funkciju veikšanai rajona pilsētu un pagastu pašvaldības var veidot sadarbības padomes. To tiesiskais statuss ir nostiprināms likumā par pašvaldībām un jautājumus par to, kādas funkcijas tas pilda un kāda ir to finansēšanas kārtība, lemj sadarbības padomes locekļi.

4. Saeimai jāpieņem tādu likumu, kas tuvākajā laikā decentralizētu valsts pārvaldi, lai veicinātu vienlīmeņa pašvaldību izveidi. Pašvaldību budžeta īpatsvaram valsts kopbudžetā jābūt ne mazākam par 20 procentiem.

5.Lūgt valdību uzdot Satiksmes, Finansu, Iekšlietu, Labklājības, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības, Izglītības un zinātnes ministrijai un Valsts zemes dienestam izstrādāt un paziņot to pakļautībā un pārziņā esošo iestāžu izvietojumu valstī reformas gaitā.

6. Lai nodrošinātu 1997./98.gada apkures sezonu, lūgt Ministru kabinetu atcelt ierobežojumus Ministru kabineta noteikumos saņemt aizņēmumus un sniegt garantijas nepieciešamā kurināmā iegādei, izsniegt bezprocentu aizņēmumus no Valsts kases.

Latvijas pilsētu savienības priekšsēdētājs J.Teikmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!