• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas tautsaimniecības atveseļošanas pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2010., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.04.2010., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas tautsaimniecības atveseļošanas pasākumiem

22.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar piecdesmit Latvijas dažādu nozaru uzņēmējiem, lai diskutētu par nelegālo nodarbinātību, nodokļu politiku un valsts budžeta izstrādes gaitu. Diskusijā piedalījās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Finanšu ministrijas pārstāvji. Valdības vadītājs iepazīstināja dalībniekus ar pēdējā pusotra gada Latvijas makroekonomikas un finanšu rādītājiem un 2011.gada valsts budžeta izveides laika plānu.

Sarunas turpinājumā uzņēmēji sniedza savu skatījumu un ierosināja konkrētus priekšlikumus ēnu ekonomikas apkarošanai, īpašu uzmanību pievēršot nodokļu iekasēšanas un vienlīdzīgas konkurences jautājumiem. Ministru prezidents un Finanšu ministrijas pārstāvji apņēmās izvērtēt vairāku uzņēmēju ierosinājumu īstenošanas iespējas jau tuvākajā laikā, piemēram, par uzņēmumu nomaksātā nodokļu apjoma ietekmi uz valsts subsīdiju piešķiršanu, tā noteikšanu par vienu no būtiskiem publisko iepirkumu konkursu kritērijiem, kā arī par iespēju publiskot informāciju par uzņēmumu veiktajām nodokļu iemaksām.

Uzņēmēji arī uzsvēra lielu investīciju projektu īstenošanas nepieciešamību tautsaimniecības ilgtermiņa attīstībai.

Diskusijas laikā tika prezentēts Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras un Latvijas Zinātņu akadēmijas izstrādātais un pusstundu pirms šīs tikšanās parakstītais krīzes pārvarēšanas redzējums, kas plāno pievērsties ne tikai eksporta veicināšanai valstī, bet arī iekšējam tirgum. Organizācijas piedāvā ieviest trīs gadu budžeta plānošanas periodu, 2011. un 2012.gadā apgūt ES struktūrfondu līdzekļus iespējami lielā apjomā un nekavējoties atsākt strukturālo reformu īstenošanu.

Valsts prezidents un Ministru prezidents apliecināja gatavību turpināt dialogu ar uzņēmējiem un atvērtību konkrētiem priekšlikumiem ekonomikas un investīciju vides uzlabošanai valstī. Nākamās tikšanās laikā Valsts prezidents aicinās uzņēmējus un valdības vadītāju diskutēt par vidējā termiņa nodokļu politiku.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!