• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par Latvijas un Kazahstānas tālākās sadarbības virzieniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2010., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208806

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par turpmāko NATO drošības politiku un jauno NATO Stratēģisko koncepciju. Ārlietu ministru sanāksmē Tallinā

Vēl šajā numurā

27.04.2010., Nr. 66

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par Latvijas un Kazahstānas tālākās sadarbības virzieniem

22.aprīlī Rīgā notika Latvijas un Kazahstānas starpvaldību komisijas trešā sēde.

Valstu pārstāvji tikās, lai pārrunātu sadarbību tādās nozarēs kā transports, tirdzniecība, finanses, uzņēmējdarbība, rūpniecība, izglītība, informācijas tehnoloģijas, veselība, vides aizsardzība, pārtika un veterinārija.

Sanāksmi no Latvijas puses vadīja satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, savukārt no Kazahstānas puses – Ārlietu ministrijas atbildīgais sekretārs Rapils Žošibajevs.

Abu valstu pārstāvji atzinīgi novērtēja jau paveikto, īpaši sadarbības attīstību dzelzceļa pārvadājumu jomā, uzsverot sekmīgo konteinervilciena “Baltika–Transit” darbību.

Puses apstiprināja, ka ir ieinteresētas palielināt tranzīta kravu plūsmu caur valstu teritorijām Eirāzijas transporta koridorā starp Eiropas Savienību un Āzijas valstīm.

Neskatoties uz to, ka globālā ekonomiskā krīze ietekmējusi abu valstu ekonomiku, puses atzina, ka valstu attīstības potenciāls joprojām ļauj palielināt tirdzniecības apgrozījumu un kopīgi realizēt investīciju projektus.

Lai veicinātu ekonomisko sadarbību un lietišķos kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem, komisija atbalstīja Latvijas Darba devēju konfederācijas ierosinājumu izveidot Latvijas–Kazahstānas Lietišķo padomi.

Komisijā pārrunāja jautājumus par Kazahstānas, Krievijas un Baltkrievijas muitas ūnijas izveidošanu, kā arī Kazahstānas plānoto iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Latvijas pārstāvji informēja par iespējamo sadarbību tādās jomās kā elektroniskā paraksta un citu sertifikācijas pakalpojumu sniegšana, valodu programmatūru tehnoloģijas, būvmateriālu un būvizstrādājumu atbilstības novērtēšana atbilstoši Eiropas Savienības standartiem, izglītības, veselības pakalpojumu sfēra u.c. Kazahstānas puse rosināja izskatīt iespēju atvērt Transporta un sakaru institūta filiāli Kazahstānas pilsētā Uraļskā, lai sagatavotu aviotehnikas speciālistus ar starptautiski atzītu kvalifikāciju.

23.aprīlī Kazahstānas delegācija apmeklēja Rīgas brīvostu, starptautisko lidostu “Rīga” un aviokompāniju “airBaltic”.

Starpvaldību komisiju sēdes tiek organizētas vidēji reizi divos gados. Nākamā Latvijas Republikas un Kazahstānas Republikas starpvaldību komisija ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos plānota 2012.gadā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!