Ministru kabineta noteikumi Nr.387
Rīgā 2010.gada 20.aprīlī (prot. Nr.20 50.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.663 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība"
Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma 4.panta divpadsmito daļu
Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 18.augusta noteikumos Nr.663 "Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 129.nr.; 2009, 113., 200.nr.) šādus grozījumus:
1. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:
"14. Kontroles institūcija veic dokumentu un operatora pārbaudi, kā arī, pamatojoties uz riska analīzi, – izejvielu piegādātāju pārbaudi un 10 darbdienu laikā pēc operatora pārbaudes sagatavo un izsniedz operatoram ziņojumu par pārbaudi."
2. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:
"16. Kontroles institūcija triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 14.punktā minētā ziņojuma sagatavošanas pieņem un rakstiski paziņo operatoram vienu no šādiem lēmumiem:
16.1. par nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas sertifikāta (turpmāk – sertifikāts) izsniegšanu;
16.2. par nepieciešamību konkrētā termiņā (atbilstoši Administratīvā procesa likumā noteiktajam termiņam) novērst pārbaudē konstatētās neatbilstības."
3. Papildināt noteikumus ar 16.1 un 16.2 punktu šādā redakcijā:
"16.1 Operators informē kontroles institūciju par šo noteikumu 16.2.apakšpunktā minētajā lēmumā noteikto neatbilstību novēršanu. Kontroles institūcija 10 darbdienu laikā pēc informācijas saņemšanas veic atkārtotu pārbaudi.
16.2 Kontroles institūcija:
16.2 1. 10 darbdienu laikā pēc atkārtotās pārbaudes sagatavo un izsniedz operatoram ziņojumu par pārbaudi;
16.2 2. triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 16.2 1.apakšpunktā minētā ziņojuma sagatavošanas pieņem un rakstiski paziņo operatoram lēmumu par sertifikāta izsniegšanu vai par atteikumu izsniegt sertifikātu."
4. Papildināt noteikumus ar 18.1 punktu šādā redakcijā:
"18.1 Kontroles institūcija operatora pārbaudi veic vismaz reizi gadā. Izejvielu piegādātāju plānoto pārbaužu biežumu nosaka, pamatojoties uz riska analīzi."
5. Svītrot 20. un 24.punktu.
6. Izteikt 1.pielikuma 1.tabulu šādā redakcijā:
"1.tabula
Svaigpiena kvalitātes prasības
Nr.p.k. |
Rādītājs |
Noteiktās prasības |
Kontrole |
1. | Govs piena sasalšanas temperatūra | ne augstāka par –0,520 ºC | Kontroli veic operators vismaz reizi mēnesī |
2. | Kazas piena sasalšanas temperatūra | ne augstāka par –0,517 ºC | Kontroli veic operators vismaz reizi mēnesī |
3. | Govs piena skābums | 15–18 ºT | Kontroli veic operators vismaz reizi mēnesī |
4. | Kazas piena skābums | 16–18 ºT | Kontroli veic operators vismaz reizi mēnesī" |
Ministru prezidents V.Dombrovskis
Zemkopības ministrs J.Dūklavs