• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2010. gada 29. aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2010., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208971

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par Saeimas 2010. gada 22. aprīļa sēdes sasaukšanu un sēdes darba kārtību

Vēl šajā numurā

29.04.2010., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2010. gada 29. aprīlī

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2010.gada 29.aprīlī pulksten 17.00:

1. Deputātu V.Muižnieces, M.Kučinska, J.Porieša, M.Ārberga un U.Brieža jautājums finanšu ministram Einaram Repšem (jautājumu reģistra Nr.208/J9)

“Par 2010. gada valsts budžetu” 

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

2. Deputātu J.Plinera, J.Sokolovska, V.Buzajeva, V.Buhvalova un M.Mitrofanova jautājums Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam (jautājumu reģistra Nr.209/J9)

“Par Latvijas Bankas analītisko uzdevumu izpildi un valsts atbalstu AS “Parex banka”” 

(pilns jautājuma teksts pielikumā).

 Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze

Rīgā 2010.gada 26.aprīlī


 

Pielikums

Par 2010.gada Valsts budžetu

Noslēdzot vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem, valdība ir apņēmusies ievērot stingru fiskālo disciplīnu un nodrošināt 2010.gada valsts budžeta deficītu ne lielāku par 8,5% no iekšzemes kopprodukta.

Šī gada pirmajā ceturksnī valsts budžetā saskaņā ar Valsts kases operatīvajiem datiem ir izveidojies 181,4 miljonu latu deficīts.

Pagājušās nedēļas Ministru kabineta sēdē Jūs esat paudis viedokli, ka Latvija šobrīd tuvojas pieļaujamā budžeta deficīta robežām, paužot bažas par valdības spēju nodrošināt starptautiskajiem aizdevējiem doto solījumu izpildi.

Ņemot vērā minēto, lūdzu Jūs sniegt informāciju par esošo situāciju valsts budžetā un šogad pieņemtajiem lēmumiem:

1. Kāds ir valsts budžeta deficīts uz šī gada 19.aprīli (miljonos latu un attiecībā pret iekšzemes kopproduktu), tai skaitā kāds ir valsts pamatbudžeta un valsts speciālā budžeta deficīts?

2. Kāda ir valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” izpilde kopš gada sākuma? Kādiem pasākumiem un cik lielā apmērā valdība ir piešķīrusi finansējumu no minētās programmas?

3. Uzskaitiet visus gadījumus (datumu, summu, saņēmēju, mērķi, pamatojumu), kad finanšu ministrs apropriācijas rezerves ietvaros piešķīris vai atteicis piešķirt apropriācijas!

4. Uzskaitiet visus gadījumus (datumu, summu, saņēmēju, mērķi, pamatojumu), kad finanšu ministrs ir veicis apropriāciju pārdales vai palielināšanu vai atteicies to veikt!

5. Uzskaitiet visus gadījumus (datumu, summu, saņēmēju, mērķi, pamatojumu), kad finanšu ministrs ir lēmis par apropriāciju līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem pārdalīšanu, piešķiršanu vai atteikumu!

6. Uzskaitiet visus gadījumus (datumu, summu, saņēmēju, mērķi, pamatojumu), kad finanšu ministrs ir sniedzis valsts vārdā galvojumus vai atteicis tos sniegt!

Ar cieņu, Saeimas deputāti: V.Muižniece, M.Kučinskis,
J.Porietis, M.Ārbergs, U.Briedis

Rīgā 2010.gada 20.aprīlī


 

Par Latvijas Bankas analītisko uzdevumu izpildi un valsts atbalstu AS “Parex banka”

2010.gada 23.martā sēdē valdība izšķīrās par “Parex bankas” restrukturizācijas modeli, kura ietvaros tiek plānots nodalīt daļu tās labo aktīvu jaunā bankā, savukārt problemātiskos aktīvus atstāt “vecajā bankā”. Valdības nolīgtā starptautiskā konsultanta “Nomura International plc” pārstāvji vairākkārt ir apliecinājuši, ka abas restrukturizācijas rezultātā izveidojušās vienības būs dzīvotspējīgas, spēs pildīt savas kredītsaistības un būs interesantas potenciālajiem investoriem. Atbalstu šādam restrukturizācijas modelim ir paudusi arī Latvijas Banka.

2010.gada 8.aprīlī, uzstājoties Latvijas Zinātņu akadēmijas pilnsapulcē, Jūs paziņojāt, ka “ja valsts 2013.gadā vai 2014.gadā konstatēs 100–200 miljonu latu zaudējumus tad, salīdzinot ar iespējamajiem 2–3 miljardiem latu, tā nebūs liela summa”.

Sakarā ar iepriekšminēto lūdzam Jūs atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Likuma “Par Latvijas Banku” V nodaļa “Analītiskie uzdevumi” definē Latvijas Bankas analītiskās funkcijas. Kādi bija Latvijas Bankas analītiskā darba rezultāti, pētot globālās ekonomiskās un finanšu krīzes iespējamo ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību 2008.gadā?

2. Vai šī analītiskā darba rezultātā tika izstrādātas atbilstošas rekomendācijas, un kādām valsts vai privātajām institūcijām šīs rekomendācijas tika sniegtas?

3. Ja šādas rekomendācijas tika sniegtas, vai rekomendāciju adresāti ņēma tās vērā?

4. Vai patiesībai atbilst informācija, ka Latvijas Komercbanku asociācijas septembri nosūtīto vēstuli par iespējamajiem pasākumiem pret briestošo finanšu krīzi Latvijas Bankas padome izskatīja tikai pirmajā kārtējā sēdē novembra vidū?

5. Vai pastāv sakarība starp valsts atbalsta apmēriem AS “Parex banka” un šī atbalsta sniegšanas laiku?

6. Vai Jūs kā Latvijas Bankas prezidents varat apliecināt, ka abas AS “Parex banka” restrukturizācijas rezultātā izveidotās vienības patiešām būs dzīvotspējīgas, spēs pildīt savas kredītsaistības un būs interesantas potenciālajiem investoriem?

7. Vai, diskutējot par iespējamajiem AS “Parex banka” restrukturizācijas modeļiem, tika apspriests scenārijs par “vecās” problemātiskos aktīvus saturošās vienības likvidāciju, no tā izrietošajiem papildus izdevumiem un iespējamo bankas kapitāla zaudēšanu?

LR 9.Saeimas deputāti: J.Pliners, J.Sokolovskis, V.Buzajevs,
V.Buhvalovs, M.Mitrofanovs

Rīgā 2010.gada 21.aprīlī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!