• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējas Gabonas Republikas vēstnieks. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.1999., Nr. 15/16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20910

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējas Gabonas Republikas vēstnieks (turpinājums)

Vēl šajā numurā

20.01.1999., Nr. 15/16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējas Gabonas Republikas vēstnieks

Vakar, 19.janvārī, akreditācijas vēstuli Valsts prezidentam Guntim Ulmanim pasniedza Gabonas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Bendžamins Leņožo Ndumba (Banjamin Legnongo–Ndumba)

G1.JPG (32814 BYTES) Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Pasniedzot Valsts prezidentam Guntim Ulmanim savu akreditācijas vēstuli, Gabonas vēstnieks Bendžamins Leņožo Ndumba teica:

— Prezidenta kungs, man ir tas gods šodien pasniegt jums akreditācijas vēstuli, kas apstiprina pilnvaras, ko man kā Gabonas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam piešķīris viņa ekselence El Adž Omars Bongo, Gabonas Republikas prezidents. Šī ceremonija ir loģisks rezultāts diplomātisko attiecību nodibināšanai starp Latvijas Republiku un Gabonas Republiku 1996. gada 31. oktobrī.

Mūsu valstu vadītāju brīvas gribas izpausme sekmē Latvijas un Gabonas tautu tuvināšanos. Nākotne — es esmu par to pārliecināts — mums dos daudz iespēju ne vien attīstīt šīs draudzīgās sadarbības attiecības, bet arī tālāk tās nostiprināt.

Šajā svinīgajā brīdī, pildot pienākumus, ko esmu uzņēmies, es arī nododu Jūsu ekselencei savas valsts prezidenta El Adž Omara Bongo dziļās cieņas apliecinājumus, kā arī uzplaukuma un miera novēlējumus Latvijas tautai.

Prezidenta kungs, atļaujiet man izteikt pārliecību, ka labajām attiecībām starp mūsu valstīm jāattīstās un jāpadziļinās Latvijas un Gabonas tautu labā un to interesēs. Šīs attiecības balstītas dziļajos principos, ko nosaka mūsu dziļā pārliecība un rīcība, lai starptautiskajās attiecībās valdītu cieņa pret vienlīdzības, neatkarības un suverenitātes principiem.

Ekonomikas lejupslīdes, sociālās spriedzes, savstarpējo karu un varmācības pārņemtajā mūsdienu pasaulē jūsu valsts dzīvo mierā ar visiem saviem kaimiņiem. Pateicoties jūsu vadībai, tā dzīvo politiskas stabilitātes apstākļos. Šāda situācija rada labvēlīgus apstākļus ārvalstu investīciju piesaistīšanai, kas sekmēs Latvijas ekonomisko un sociālo attīstību. Visbeidzot es gribu atzīmēt, ka manus labos novēlējumus nostiprina uzticība, ko man parāda Jūsu ekselence, un Latvijas valdības atbalsts. Es nežēlošu spēkus, lai nodrošinātu man uzticēto uzdevumu izpildi abu valstu divpusējās sadarbības ietvaros.

Pateicos jums.

 

Savukārt Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis savā atbildes uzrunā Gabonas vēstniekam teica:

— Jūsu ekselence!

Sveicu jūs kā Gabonas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā!

Latvija un tās tauta gadsimtu garumā ir centusies ikdienā iedzīvināt pārliecību, ka atvērtība, ieinteresētība un uzticība ir principi, pēc kuriem jāveido saites ar apkārtējo pasauli.

Tautas, kuras savā ikdienā ir iepazinušas ārējās apspiestības radītu pazemojumu, skaidri redz līdzekļus, kuri valstij atļauj saglabāt drošību, bet pašām tautām — pārliecību par savu rītdienu. Latvija turpina grūto ceļu uz savas tautas interesēm vispiemērotākās vietas iegūšanu Eiropas un eiroatlantiskās sadarbības ietvaros.

Gadu tūkstošu miju Latvija sagaida kā viena no visdinamiskākajām Eiropas demokrātijām, kurā nostiprinās pilsoniska sabiedrība un stabila makroekonomiskā attīstība.

Mūsu valsts ir uzņēmusi neatgriezenisku kursu uz iestāšanos Eiropas Savienībā. Šis ceļš ir grūts. Tomēr tas ir nesis un turpinās nest to, kas Latvijai šodien ir visvairāk nepieciešams, — dinamismu, atbilstību laikmeta garam un cieņu sadarbības partneru vidū.

Latvija ir pārliecināta, ka Eiropas drošība un Eiropas spējas laikā un efektīvi atbildēt uz jaunā gadu tūkstoša sākuma izaicinājumiem ir atkarīgas no visu Eiropas valstu vēlmes un gatavības dot arī savu ieguldījumu. Latvija ir ceļā uz dalību NATO. Tā Latvija saprot savu devumu jaunās un nedalītās Eiropas drošībai.

Mūsu valsts ir patiesi ieinteresēta veidot daudzveidīgu un visām pusēm izdevīgu sadarbību ar partneriem, kuri to vēlas. Šodien arī Latvija un Gabona ir paspērušas soli tuvāk viena otrai. Mūsu valstu starpā ir izveidojusies laba sadarbība Apvienoto Nāciju Organizācijas ietvaros. Abu valstu dalība Pasaules tirdzniecības organizācijā paver iepriekš nebijušas iespējas tirdzniecības un saimniecisko saišu veidošanā.

Jūsu ekselence!

Vēlreiz jūs sveicu, uzsākot jūsu svarīgās misijas pildīšanu, un novēlu panākumus un gandarījumu, stiprinot draudzības un sadarbības saites starp mūsu valstīm un tautām!

"Latvijas Vēstnesim"

— Vēstnieka kungs, kādas, jūsu valsts ieskatā, ir Latvijas un Gabonas divpusējo attiecību prioritātes? Vai jūsu puse domā vairāk akcentēt ekonomiskos vai politiskos aspektus?

— Pašreiz nebūtu tālredzīgi attīstīt mūsu valstu attiecības tikai politiskā līmenī. Abām valstīm ir arī labas ekonomiskās sadarbības potences. Mana valsts ar Latviju vēlas attīstīt arī ekonomiskās un kultūras attiecības, kā arī kontaktus tehnoloģijas apmaiņā.

— Ar ko jūs sāksit savas vēstnieka misijas īstenošanu?

— Es domāju, ļoti svarīga būtu mūsu valstu vadītāju apmaiņa ar starpvalstu vizītēm.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!