• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par ministrijas aktualitātēm un sadarbību ar pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2010., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209127

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Neatkarības atjaunošanas dienu

Vēl šajā numurā

30.04.2010., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par ministrijas aktualitātēm un sadarbību ar pašvaldībām

29.aprīlī Aizsardzības ministrijas (AM) amatpersonas tikās ar vairākiem Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) pārstāvjiem, lai pārrunātu aizsardzības nozares aktualitātes un turpmāko sadarbību.

Tikšanās sākumā tika izskaidrotas aizsardzības nozares strukturālās reformas un prioritātes, ņemot vērā aizsardzības nozarei būtiski samazināto budžetu.

Valsts sekretārs Jānis Sārts informēja, ka AM ir sagatavojusi vairākus normatīvos aktus, kuru mērķis ir vienkāršot kārtību, kādā bruņotie spēki sniedz atbalstu pašvaldībām ārkārtas situācijās.

LPS pārstāvji tika informēti par Jaunsardzes darbību, kas šobrīd ir vienīgā valsts finansētā jauniešu interešu izglītība valstī. Tika sniegta informācija arī par iespējām pieteikties dienestam bruņotajos spēkos, aicinot pašvaldību vadītājus iesaistīties savu iedzīvotāju informēšanā par šīm iespējām.

Tāpat tika pārrunāts jautājums par to sporta būvju izmantošanas iespējām Nacionālo bruņoto spēku karavīru vajadzībām, kuru līdzfinansēšanā ir piedalījusies AM.

Tikšanās dalībnieki tika iepazīstināti ar Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras jaunākajiem produktiem un sniegtajiem pakalpojumiem, organizētajām tikšanās ar pašvaldību speciālistiem un aģentūras dalību pašvaldību un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas rīkotajos semināros.

J.Sārts uzskata, ka šādas regulāras diskusijas ar pašvaldību pārstāvjiem veicina savstarpējo informācijas apmaiņu un sadarbību, kas ir īpaši svarīgi pašreizējā situācijā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!