• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 19. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.1999., Nr. 15/16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20915

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējas Gabonas Republikas vēstnieks

Vēl šajā numurā

20.01.1999., Nr. 15/16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 19. janvāra sēdē

Akceptēti "Ceļu satiksmes noteikumi". Noteikumi izstrādāti saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 3.pantu. To sagatavošanā ņemtas vērā Eiropas Savienības Direktīvu prasības, Eiropas valstu pieredze un jaunākās tendences satiksmes drošībā. Noteikts, ka vadītājam jādara viss iespējamais, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it īpaši mazaizsargātie — gājēji un velosipēdisti. Noteikts, ka, transportlīdzeklim atrodoties kustībā, vadītājam aizliegts runāt pa tālruni, izņemot gadījumus, kad vadītājam, lai sarunātos, nav jāņem rokā tālruņa klausule. Turpmāk visiem mehāniskajiem transportlīdzekļiem ar iedegtām dienas vai tuvās gaismas lukturiem būs jābrauc visu gadu. Papildināts punkts, kas uzskaita transportlīdzekļa bojājumus, kuriem esot aizliegts braukt. Noteikts, ka no 1.decembra līdz 1.martam visiem automobiļiem un autobusiem, kuru pilnā masa nepārsniedz 3,5 tonnas, jābūt uzstādītām zemas riepām, savukārt no 1.maija līdz 1.oktobrim aizliegts lietot riepas ar radzēm. Jaunajos noteikumos precizēti un papildināti vairāki termini. Noteikumi stāsies spēkā 1999.gada 1.aprīlī.

Akceptēti noteikumi "Valsts autoceļu fonda pārvaldīšanas un lietošanas kārtība". Tie nosaka valsts speciālā budžeta — valsts autoceļu fonda — pārvaldīšanas un izlietošanas kārtību. Fondu veido, lai finansētu valsts autoceļu programmas, dotētu pašvaldību autoceļu uzturēšanu, remontu un būvniecību, dotētu pasažieru regulāros pārvadājumus ar autobusiem, kā arī lai nodrošinātu akcīzes nodokļa atskaitījumus dzelzceļa infrastruktūras fondā par dzelzceļa pārvadājumos izlietoto dīzeļdegvielu.

Akceptēts rīkojums "Par bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Autotransporta direkcija"". Tas paredz likvidēt Satiksmes ministrijas pakļautībā esošo valsts pārvaldes institūciju "Autotransporta direkcija" un uz tās bāzes ar 1999. gada 1.februāri izveidot Satiksmes ministrijas pārziņā esošu neprivatizējamu bezpeļņas organizāciju valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Autotransporta direkcija". Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 17.februāra noteikumos nr.53 "Satiksmes ministrijas nolikums".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Jūras akadēmijas rektora apstiprināšanu". Par Latvijas Jūras akadēmijas rektoru apstiprināts inženierzinātņu doktors Jānis Bērziņš.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 11.marta rīkojumā nr.106 "Par J.R.Kalniņa iecelšanu Rīgas Juridiskās augstskolas Direktoru valdē un E.Levita iecelšanu Rīgas Juridiskās augstskolas Akadēmiskajā padomē". Rīgas Juridiskās augstskolas Direktoru valdē iecelta izglītības un zinātnes ministra padomniece finansu un ekonomiskajos jautājumos Indra Sāmīte.

Akceptēts likumprojekts "Par Augstākās padomes lēmuma "Par Latvijas Mākslas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu" atzīšanu par spēku zaudējušu" un likumprojekts "Par Latvijas Mākslas akadēmijas Satversmes apstiprināšanu".

Valdība akceptēja "Noteikumus par uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarāciju". Noteikumi apstiprina uzņēmuma ienākuma nodokļa deklarācijas veidlapas paraugu.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Apdrošināšanas brokeru sertificēšanas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā apdrošināšanas brokeri sertificējami apdrošināšanas starpnieka pakalpojuma sniegšanai.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Ministru kabineta Atzinības raksti piešķirti: Izglītības satura un eksaminācijas centra vadītāja vietniecei Valentīnai Kokarei par mūža ieguldījumu Latvijas vispārizglītojošo skolu mācību satura attīstībā; sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Izglītības apgāds" komercdirektoram Andrejam Treijam par mūža ieguldījumu izglītības sistēmas pilnveidē un Satiksmes ministrijas Informātikas departamenta direktoram Andrim Virtmanim par lielo personīgo ieguldījumu telekomunikāciju un informātikas nozares attīstībā.

Akceptēti "Dzīvojamās mājas privatizācijai nepieciešamo dokumentu sagatavošanas noteikumi". Tie noteiks kārtību, kādā tiek sagatavoti dzīvojamās mājas privatizācijai nepieciešamie dokumenti un slēgts pirkuma līgums.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts likumā "Par tiesu varu". Grozījumi izstrādāti sakarā ar to, ka Īrestiesu likuma spēkā stāšanās pārcelta uz 2000.gada 1.janvāri.

Akceptēti un nosūtīti izskatīšanai Saeimā grozījumu projekti Kultūrkapitāla fonda likumā un Radio un televīzijas likumā. Pieņemta zināšanai finansu ministra Ivara Godmaņa sniegtā informācija. Finansu ministrijai uzdots sniegt oficiālu paziņojumu laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" par to, ka Ministru kabineta 1999.gada 5.janvāra noteikumi Nr.3 "Grozījumi Kultūrkapitāla fonda likumā" un Ministru kabineta 1998.gada 29.decembra noteikumi nr.491 "Grozījums Radio un televīzijas likumā" ar 1999.gada 14.janvāri ir zaudējuši spēku, jo tie Satversmes 81.pantā paredzētajā laikā nav iesniegti Saeimā.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Francijas Republikas valdības līgumu par savstarpēju atteikšanos no vīzām".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 17.februāra rīkojumā nr.76 "Par Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas, Lietuvas Republikas un Amerikas Savienoto Valstu partnerības hartā paredzēto institūciju vadītājiem". Grozījumi nosaka, ka ekonomiskās sadarbības komisiju no Latvijas puses vadīs ekonomikas ministrs.

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas Padomes Krimināltiesību pretkorupcijas konvenciju". Konvencijas mērķis ir saskaņot valstu nacionālos normatīvos aktus attiecībā uz korupciju krimināltiesību jomā, uzlabot starptautisko sadarbību un noteikt uzraudzības kārtību.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par diplomātiskās pases izsniegšanu". Ārlietu ministrijai uzdots izsniegt diplomātisko pasi Patentu valdes direktoram Zigrīdam Aumeistaram.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 27.janvāra noteikumos nr.34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība". Grozījumi noteikumos izdarīti, lai nodrošinātu likuma "Par uzņēmumu un uzņēmējsabiedrību maksātnespēju" Pārejas noteikumu 10.punkta izpildi un izvairītos no nenoteiktības valsts un pašvaldību uzņēmumu uzsāktajos maksātnespējas procesos. Noteikumos mainīts to izdošanas pamatojums un precizēts noteikumu teksts.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!