• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Francijas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2010., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209328

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimā caurlūkoto likumu "Grozījumi Imigrācijas likumā"

Vēl šajā numurā

06.05.2010., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Francijas vēstnieci


Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

30.aprīlī Valsts prezidents Valdis Zatlers akreditēja jauno Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šantālu Puarē.

Valsts prezidents sarunas laikā apsveica jauno Francijas vēstnieci ar stāšanos amatā, novēlot panākumus un veiksmi, pildot amata pienākumus. V.Zatlers izteica cerību, ka vēstnieces kadences laikā tiks aktivizēts divpusējais politiskais dialogs valsts augstāko amatpersonu līmenī. Sarunas laikā viņš uzsvēra, ka Francija ir nozīmīgs ekonomiskās sadarbības partneris, un aicināja Francijas uzņēmējus turpināt investēt Latvijā. Viņš atzīmēja, ka sadarbību iespējams paplašināt tranzīta un loģistikas, kokapstrādes, farmācijas un pārtikas nozarē.

Sarunā tika apspriesta Latvijas un Francijas sadarbība ES un NATO. Īpaša uzmanība tika pievērsta risinājumiem Eiropas Savienības drošības politikas ietvaros, gan arī Austrumu partnerības programmai. Valsts prezidents pateicās Francijai par tikko noslēgto gaisa patrulēšanas misiju Baltijas gaisa telpā un uzsvēra tās lielo nozīmi gan drošības, gan arī alianses redzamības Baltijā nodrošināšanā.

Šantāla Puarē (Chantal Poiret) dzimusi 1948.gadā, ieguvusi maģistra grādu jurisprudencē un modernajās valodās, beigusi arī Politikas studiju institūtu un Nacionālo orientālo valodu un civilizāciju institūtu. Francijas Ārlietu ministrijā kopš 1984.gada, strādājusi vēstniecībās Rumānijā, Vācijā, Francijas pārstāvniecībā ANO. Bijusi Francijas vēstniece Azerbaidžānā un Norvēģijas Karalistē. Kopš 2008.gada strādājusi Francijas Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā, atbildot par ES un Centrālāzijas valstīm, kā arī par jūras pirātisma apkarošanas koordinēšanu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!