• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par informācijas tehnoloģiju un elektronikas nozaru eksportspēju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2010., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209330

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par konkursu "Eiropas izcilākie tūristu galamērķi 2010"

Vēl šajā numurā

06.05.2010., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par informācijas tehnoloģiju un elektronikas nozaru eksportspēju

29.aprīlī Ārlietu ministrijā Latvijas vēstnieki tikās ar informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kā arī elektronikas nozaru asociāciju vadītājiem un uzņēmējiem, lai meklētu jaunas iespējas un risinājumus eksporta apjoma palielināšanai.

Diskusijas laikā ar aktuālo situāciju nozarē iepazīstināja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas un Latvijas IT klastera pārstāvji, kā arī klātesošie uzņēmēji. Nozares pārstāvji pauda gatavību apgūt jaunus eksporta tirgus, apvienojot savu piedāvājumu, kā arī norādīja uz Latvijas starptautiskās konkurētspējas pamatelementiem šajā jomā – augsti kvalificēto darbaspēku, kvalitatīvi inovatīviem risinājumiem, elastīgu pieeju klientam un spēju strādāt gan Rietumeiropas, gan pēcpadomju biznesa vidē.

Pasākumā pēc uzņēmēju aicinājuma klātienē piedalījās Latvijas vēstnieks Ēģiptē Māris Selga un Latvijas vēstnieks Gruzijā Andris Vilcāns, kā arī videokonferences režīmā – Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Mihails Popkovs, Latvijas vēstnieks Portugālē Artis Bērtulis un Latvijas vēstnieks Ukrainā Atis Sjanītis. Iepazīstoties ar nozares pārstāvju interesēm un piedāvājumu eksporta tirgos, vēstnieki pauda savu gatavību sniegt lobija atbalstu nozarei savās rezidences valstīs.

Līdz ar šo apaļā galda diskusiju Ārlietu ministrija turpina pasākumu ciklu “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem”, kas sniedz iespēju uzņēmējiem nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs un veicina izpratni par Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējām.

Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem norisinās reizi mēnesī un turpināsies visu gadu. Nākamā diskusija plānota maijā. Tā būs veltīta mašīnbūves un metālapstrādes nozarei.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!