• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Mērsraga atdalīšanos no Rojas novada. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2010., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kontrole: Par Satversmes tiesas, Augstākās tiesas un Prokuratūras finansiālā stāvokļa revīziju

Vēl šajā numurā

06.05.2010., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Mērsraga atdalīšanos no Rojas novada

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM), izvērtējot Rojas novada pašvaldības iesniegto informāciju par iedzīvotāju aptauju par Mērsraga atdalīšanos no Rojas novada, secināja, ka minētie argumenti, kāpēc novads būtu jāsadala, nav pārliecinoši.

Publiskās apspriedes laikā Rojas novada dome veica sabiedrisko apspriešanu – iedzīvotāju anketēšanu par pašvaldības administratīvās teritorijas robežas grozīšanas variantiem, pakalpojumu pieejamību, iemesliem novada pašvaldības administratīvās teritorijas robežas grozīšanai un priekšlikumiem novada darbības uzlabošanai.

Sabiedriskajā apspriešanā no Rojas novada 6243 iedzīvotājiem piedalījās 913 iedzīvotāji, tai skaitā 862 no Mērsraga un tikai 51 no Rojas pagasta.

Anketēšanas rezultātā secināms, ka tikai neliels iedzīvotāju skaits ir paudis viedokli par sadalīšanu, turklāt, iespējams, Rojas novada dome ignorējusi iedzīvotāju viedokli, kuri aptaujā nepiedalījās, uzskatot, ka esošā administratīvā teritorija ir optimāla.

Nepārliecinoši ir iedzīvotāju argumenti, kas saistīti ar pakalpojumu saņemšanu un to kvalitāti. Piemēram, 357 iedzīvotāji apgalvo, ka ir apmierināti ar sniegtajiem pašvaldības pakalpojumiem, savukārt tikai 155 iedzīvotāji nav apmierināti.

Atbildot uz jautājumu par pakalpojumu pieejamību, tikai atsevišķi iedzīvotāji minējuši, ka nefunkcionē meliorācijas sistēmas, nepietiekama vides aizsardzība piejūras teritorijā, netiek novērsta kāpu izbraukāšana vai pašvaldības iestādēs netiek ievērots darba laiks. Atsevišķi iedzīvotāji anketā min, ka novada robežas grozīšanai piekrīt, jo “tā vēlas paši deputāti”, “cīņa par varu”.

Lai uzlabotu novada darbību, iedzīvotāji sniedza priekšlikumus pašvaldības darbības uzlabošanai. Piemēram, iedzīvotāji piedāvā deputātiem laikus sniegt atbildes uz iesniegumiem, iesaistīt iedzīvotājus novada darba plānošanā un pienākumu izpildē, kā arī efektivitātes palielināšanai samazināt algoto darbinieku skaitu. Tāpat iedzīvotāji piedāvā izdot biežāk Rojas novada avīzi par aktuālajiem pašvaldības darbiem, sakārtot novada infrastruktūru un izvietot vairāk atkritumu tvertnes.

Rojas novads 2008.gada 14.jūlijā izveidojās brīvprātīgi apvienošanās rezultātā un līdz pašvaldību vēlēšanām, kas notika pērn, novada pašvaldības darbā problēmas netika konstatētas. Arī sūdzības no iedzīvotājiem par pašvaldības darbu un administratīvo teritoriju netika saņemtas.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!