• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par konkursu "Eiropas izcilākie tūristu galamērķi 2010". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2010., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209333

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par noteiktajiem ierobežojumiem aptieku īpašumtiesībām

Vēl šajā numurā

06.05.2010., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par konkursu “Eiropas izcilākie tūristu galamērķi 2010”

Tūrisma attīstības valsts aģentūra sadarbībā ar Ekonomikas ministriju ir uzsākusi Eiropas Komisijas projekta “Eiropas izcilākie tūristu galamērķi 2010” (European Destinations of Excellence – EDEN) īstenošanu Latvijā. Projekta ietvaros norisināsies konkurss, kurā tiks noskaidrots 2010.gada perspektīvākais tūrisma galamērķis Latvijā, kas atbilst EDEN inovāciju un ilgtspējīgas tūrisma attīstības kritērijiem.

Pieteikumus dalībai EDEN projektā jāiesniedz līdz 2010.gada 30.maijam Tūrisma attīstības valsts aģentūrā (TAVA) Brīvības iela 55, Rīga, LV–1519. EDEN projekta mērķis ir pievērst uzmanību Eiropas topošajiem un potenciālajiem tūristu galamērķiem, to vērtībām, daudzveidībai un veicināt tūrisma objektu attīstību saskaņā ar ilgtspējīgas attīstības principiem. EDEN projekti ir tematiski, šā gada tēma ir tūrisms un ūdens resursi.

EDEN projektā var piedalīties pašvaldības, to struktūrvienības, pašvaldību aģentūras un valsts aģentūras, projekta konkursā piesakot tūrisma galamērķus, kuros pēdējo trīs gadu laikā ir veiktas aktivitātes, kas veicinājušas tūrisma piedāvājuma popularizēšanu, izmantojot vietējo nemateriālo mantojumu. Tūristu galamērķī veiktajām aktivitātēm ir jābūt ilgtspējīgām un inovatīvām, kā arī jākalpo par paraugu citiem tūristu galamērķiem.

Pretendentiem arī ir jābūt atbilstošiem tūrisma plānošanas dokumentiem, kas nosaka tūrisma attīstību reģionālā vai pašvaldību līmenī.

Konkursa uzvarētājs Latvijā iegūs tiesības izmantot EDEN projekta zīmolu tūrisma galamērķa atpazīstamības veicināšanai. Tūrisma galamērķis projekta ietvaros tiks popularizēts Latvijas masu medijos un informatīvajos materiālos, kā arī tiks uzņemta 10 minūšu gara videofilma par tūrisma galamērķa attīstību un tūrisma iespējām šajā galamērķī. Tāpat EDEN projekta uzvarētājs tiks popularizēts projekta noslēguma konferencē Latvijā un Eiropas Tūrisma forumā.

Latvijā EDEN projekts tiks realizēts jau ceturto reizi. Līdz šim par izcilākajiem EDEN tūrisma galamērķiem Latvijā 2007.gadā tika atzīta Kuldīgas pilsēta, 2008.gadā – Latgales podnieki, bet 2009.gadā – Tērvetes dabas parks.

EDEN projekts ir EK iniciatīva, lai veicinātu perspektīvu tūrisma vietu atpazīstamību un ilgtspējīga tūrisma attīstību Eiropā, popularizētu labākos tūrisma attīstības paraugus, kā arī veicinātu sadarbību starp tūrisma galamērķiem.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!