• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2010., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām

Vēl šajā numurā

07.05.2010., Nr. 72

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru

5.maijā ārlietu ministrs Aivis Ronis tikās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu. Tikšanās laikā ārlietu ministrs apliecināja, ka, neraugoties uz izmaiņām valdības sastāvā, Latvijas ārpolitikas uzdevumi, t.sk. drošības politikas jomā, tiks turpināti un tiem ir liels Saeimas atbalsts.

Sarunā tika apspriesti tādi jautājumi kā starptautisko atbalsta spēku operācija Afganistānā, jaunā NATO Stratēģiskā koncepcija, 22.–23.aprīļa Tallinas NATO ārlietu ministru sanāksmes rezultāti.

Ministrs A.Ronis uzsvēra, ka Latvija turpinās aktīvi iesaistīties starptautiskās sabiedrības centienos Afganistānā gan ar civilu, gan militāru ieguldījumu. NATO ģenerālsekretārs pauda atzinību par Latvijas pastāvīgo ieguldījumu, kas tiek īstenots sarežģītas finanšu situācijas apstākļos, un uzsvēra, ka Latvijas iesaiste afgāņu spēku apmācībā ir svarīgs elements NATO kopējos centienos pakāpeniski nodot Afganistānas valdībai atbildību par savu drošību. “Jo aktīvāk sabiedrotie sniegs atbalstu Afganistānas drošības spēku apmācībai, jo ātrāk Afganistāna varēs uzņemties atbildību par savu drošību,” uzsvēra NATO ģenerālsekretārs.

Pārrunājot 22.–23.aprīļa Tallinas ministru sanāksmes rezultātus, ārlietu ministrs ar atzinību novērtēja NATO ģenerālsekretāra publiski pausto apliecinājumu par sabiedroto solidaritātes nozīmi, stājoties pretī gan tradicionāliem draudiem, gan netradicionāliem izaicinājumiem. “Latvija dzīvo ar arvien pieaugošu sajūtu par savu drošību. Latvijai apkārt ir sabiedrotie un partneri. Latvijas galvenais izaicinājums ir ekonomiskās konkurētspējas atjaunošana. Mans uzdevums ir veicināt, lai Baltijas valstu sadarbība šajā jomā būtu tikpat laba kā drošības politikas jautājumos,” uzsvēra A.Ronis.

Sarunas nobeigumā ārlietu ministrs pateicās NATO ģenerālsekretāram A.F.Rasmusenam par sniegto personīgo atbalstu, piedaloties jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas ekspertu grupas darbā. Ministrs uzsvēra, ka Latvija arī turpmāk aktīvi piedalīsies alianses nākotnes vīzijas izstrādē. 4.maijā ministrs tikās ar jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas ekspertu grupas dalībniekiem. A.Ronis ekspertiem pateicās par veiksmīgo sadarbību. NATO ģenerālsekretārs apmeklēs Latviju NATO Parlamentārās asamblejas 56.pavasara sesijas laikā no 28.maija līdz 1.jūnijam.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!