• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrijas 1995. gada 9. jūnija rīkojums Nr. 275 "Par "Noteikumu par juridisko personu licencēšanu starpniekdarbībai vērtspapīru tirgū" apstiprināšanu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.1995., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finansu ministrijas informācija

Par personām, kurām anulētas vērtspapīru tirgus darbības licences

Vēl šajā numurā

15.06.1995., Nr. 92

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 275

Pieņemts: 09.06.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministrijas rīkojums Nr.275

1995.gada 9.jūnijā

Par "Noteikumu par juridisko personu licencēšanu starpniekdarbībai vērtspapīru tirgū" apstiprināšanu

Lai realizētu Ministru kabineta 1995.gada 7.janvāra noteikumu nr.10 "Par vērtspapīriem" VI nodaļu:

1. Apstiprināt Noteikumus par juridisko personu licencēšanu starpniekdarbībai vērtspapīru tirgū.

2. Izveidot Licencēšanas komisiju licenču izsniegšanai juridiskām personām staprniekdarbībai vērtspapīru tirgū šādā sastāvā:

Komisijas priekšsēdētāja

V.Andrējeva Finansu ministrijas valsts sekretāre

Komisijas priekšsēdētājas vietniece

M.Kubli Finansu ministrijas Vērtspapīru departamenta direktore

Komisijas locekļi

I.Abakuka Valsts a/s "Privatizācijas aģentūra" Juridiskā departamenta Normatīvo aktu nodrošinājuma sektora vadītāja
P.Augustovs A/s ""Investīciju kompānijas" M.P.A. GRUPA" viceprezidents, Vērtspapīru asociācijas loceklis
A.Bernāns Ekonomikas ministrijas privatizācijas departamenta direktora vietnieks
E.Krastiņš Konsultants ekonomikas un finansu jautājumos
T.Kuļešova Finansu ministrijas Valsts vērtspapīru nodaļas vadītāja
L.Liepa Juridiskā biroja "Heidelberga" jurists
E.Līvmanis Juridiskā biroja "Pactum" jurists
A.Mucenieks Latvijas Centrālā depozitārija referents
U.Osis Saeimas deputāts
D.Rungevica Rīgas Fondu biržas juriste
S.Stokenberga A/s "Baltijas Vērtspapīru nams" Juridiskā departamenta vadītāja
N.Ūsiņš A/s "Sakaru banka" Vērtspapīru pārvaldes vadītājs

Komisijas sekretārs

A.Jaunzemis Finansu ministrijas Valsts vērtspapīru nodaļas vecākais referents


Finansu ministre I.Sāmīte

Apstiprināti: ar Finansu ministrijas
1995.gada 9.jūnija rīkojumu nr.275



Noteikumi juridisko personu licencēšanai starpniekdarbībai vērtspapīru tirgū


I. Vispārīgie jautājumi



1. Saskaņā ar Latvijas Republikas likumiem "Par uzņēmējdarbību", "Par akciju sabiedrībām" un Ministru kabineta 1995.gada 7.janvāra noteikumiem nr.10 "Par vērtspapīriem" šie noteikumi paredz kārtību, kādā izsniedzamas speciālas atļaujas (licences) juridisko personu starpniekdarbībai vērtspapīru tirgū publiskajā apgrozībā, kā arī šo personu uzraudzības kārtību.

2. Starpniekdarbību vērtspapīru publiskajā apgrozībā ir tiesīgas veikt tikai brokeru sabiedrības vai bankas pēc speciālas atļaujas (licences) saņemšanas saskaņā ar Finansu ministrijas licencēšanas komisijas lēmumu un pēc Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos nr.77 noteiktās valsts nodevas samaksāšanas.

Brokeru sabiedrībai vai bankai kontu turēšanai jāsaņem attiecīga licence.

3. Lēmumu par licences izsniegšanu, apturēšanu, atjaunošanu, pagarināšanu un anulēšanu pieņem Finansu ministrijas izveidota licencēšanas komisija. Komisijas darbību organizē Finansu ministrijas Vērtspapīru departaments.



II. Iesniedzamie dokumenti



4. Lai saņemtu licenci starpniekdarbībai, pretendentam jāiesniedz pieteikums Finansu ministrijas Vērtspapīru departamentā (1.pielikums).

Pieteikumam jāpievieno:

4.1. Brokeru sabiedrībām:

1) statūtu un reģistrācijas apliecības kopija;

2) telpu nomas līgums (termiņš vismaz 1 gads no iesniegšanas brīža) vai īpašuma tiesības apliecinošu dokumentu noraksti, atbilstoši akciju sabiedrības biroja adresei;

3) sabiedrības valdes locekļu, kā arī izpilddirektoru, viņu vietnieku un galvenā grāmatveža (tālāk tekstā - amatpersonas), sabiedrības padomes locekļu, revidenta, rezīvijas komisijas locekļu un zvērināta revidenta vārdi, uzvārdi un personas kodi;

4) to amatpersonu saraksts, kurām ir paraksta tiesības sabiedrībā (ar dokumenta kopiju, kas to apliecina);

5) ziņas par amatpersonām, revidentiem un revīzijas komisijas locekļiem (2.pielikums);

6) licences darbībai vērtspapīru tirgū (kopijas) vismaz divām sabiedrības amatpersonām. Personu saraksts (pa filiālēm un nodaļām, ja tādas ir), kurām ir tiesības slēgt darījumus vērtspapīru tirgū sabiedrības vārdā, uzrādot licenču numurus un ieņemamo amatu;

7) līguma ar naudas kontu turētāju (banku) kopija;

8) pēdējā darbības gada un kārtējā gada ceturkšņa bilances, kas apstiprinātas Valsts ieņēmumu dienestā, kā arī izziņa par stāšanos nodokļu maksātāju uzskaitē un norēķināšanos ar budžetu;

9) brokeru sabiedrības darbību reglamentējošie iekšējie noteikumi un vērtspapīru apgrozības iekšējā kārtība, tajā skaitā noteikumi par vērtspapīru kontu atvēršanu, apkalpošanu un slēgšanu, ja sabiedrība veic tādas operācijas (3.pielikums).

Dokumentu atbilstību pastāvošiem normatīvajiem aktiem ar parakstu apliecina uzņēmuma vadītājs;

10) līguma ar vērtspapīru kontu turētāju (banku vai brokeru sabiedrību) kopija (ja sabiedrība neveic kontu turēšanu) un uzziņa par atļauju tam darboties kā kontu turētājam;

11) vērtspapīru uzskaites datu bāzes aizsardzības apraksts atbilstoši Ministru kabineta 1994.gada 24.maija noteikumiem nr.107 "Par valsts nozīmes automatizētajām informācijas sistēmām". Aprakstā jānorāda drošības pasākumi saskaņā ar pievienoto shēmu (4.pielikums).

12) izziņa par sabiedrības akcionāriem, kam pieder vairāk nekā 10% sabiedrības akciju, uzrādot viņu līdzdalību citās uzņēmējsabiedrībās un viņu profesionālo darbību;

13) informācija par brokeru sabiedrībai piederošajām daļām citās uzņēmējsabiedrībās, ja šīs daļas pārsniedz 10% no to pamatkapitāla;

14) to vietu saraksts, kur tiks veiktas operācijas ar vērtspapīriem, uzrādot adresi.

4.2. Bankām:

1) Latvijas Bankas izsniegtā licence bankas darbībai (kopija);

2) bankas statūti (kopija);

3) iekšējais nolikums par brokeru nodaļu;

4) auditorfirmas apstiprināta iepriekšējā darbības gada bilance un iepriekšējā mēneša bilance pēc Latvijas Bankas apstiprinātā parauga;

5) rādītāji par kapitāla pietiekamību un bilances likviditāti pēc Latvijas Bankas izstrādātā parauga;

6) personu saraksts, kurām ir tiesības slēgt darījumus vērtspapīru tirgū bankas vārdā, uzrādot licenču numurus un ieņemamo amatu;

7) amatpersonas, kurām ir paraksta tiesības bankā (ar dokumenta kopiju, kas to apliecina);

8) to vietu saraksts, kur tiks veiktas operācijas ar vērtspapīriem, uzrādot adresi;

9) bankas darbību reglamentējošie noteikumi un vērtspapīru apgrozības iekšējā kārtība, tajā skaitā noteikumi par vērtspapīru kontu atvēršanu, apkalpošanu un slēgšanu (3.pielikums).

Dokumentu atbilstību pastāvošajiem normatīvajiem aktiem ar parakstu apliecina bankas vadītājs;

10) vērtspapīru uzskaites datu bāzes aizsardzības apraksts atbilstoši Ministru kabineta 1994.gada 24.maija noteikumiem nr.107 "Par valsts nozīmes automatizētajām informācijas sistēmām". Aprakstā jānorāda drošības pasākumi saskaņā ar pievienoto shēmu (4.pielikums).

4.3. Vērtspapīru kontu turētājiem:

šī punkta otrajā daļā minētās ziņas, izņemot 3) apakšpunktu.

4.4. Ja banka vai brokeru sabiedrība vēlas saņemt divu veidu licences (starpniecības darbībai un vērtspapīru kontu turēšanai), tas jānorāda pieteikumā.

4.5. Ziņas un dokumenti par vērtspapīru kontu turēšanu jāsaskaņo ar Latvijas Centrālo depozitāriju pirms pieteikuma iesniegšanas licences saņemšanai Finansu ministrijā.

5. Visas komisijai nepieciešamās ziņas iesniegšanas brīdī nedrīkst būt izsniegtas agrāk kā vienu mēnesi pirms saņemšanas komisijā, un visiem iesniedzamajiem dokumentu norakstiem jābūt notariāli apstiprinātiem vai iesniedzot jāuzrāda to oriģināls.

6. Iesniegtajiem dokumentiem jābūt numurētiem, cauršūtiem un apzīmogotiem.

7. Augstākminēto dokumentu pilnu komplektu reģistrē Vērtspapīru departamentā speciāli šim nolūkam iekārtotā (cauršūtā, apzīmogotā) žurnālā. Vērtspapīru departamenta darbinieks, saņemot dokumentu pilnu komplektu, apliecina to ar parakstu uz viena iesnieguma oriģināleksemplāra, kuru atdod iesniedzējam.


III. Dokumentu izskatīšanas kārtība


8. Pēc 3.punktā minēto dokumentu saņemšanas Vērtspapīru departaments nekavējoties pieprasa attiecīgajā Iekšlietu ministrijas struktūrvienībā informāciju par 4.1. un 4.2.punktā minēto personu sodāmību.

9. Pieteikumus izskata licencēšanas komisija 30 dienu laikā no visu minēto dokumentu saņemšanas un reģistrēšanas.

10. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma izlemšanai, komisija 15 dienu laikā to paziņo pieteicējam un pieprasa nepieciešamās ziņas un dokumentus. Laika periods no paziņojuma dienas līdz papildu informācijas un dokumentu saņemšanas dienai pieteikuma izskatīšanas termiņā netiek ieskaitīts. Ja 15 dienu laikā pēc minētā paziņojuma vajadzīgās ziņas vai dokumenti nav iesniegti, tad pieteikums netiek izskatīts, un visa dokumentu pakete tiek atdota atpakaļ pieteicējam. Komisija savas kompetences ietvaros var veikt arī citus pārbaudes pasākumus sakarā ar licences pieprasījumu. Komisijai ir tiesības pieprasīt papildu informāciju, ja tas ir nepieciešams jautājuma izlemšanai par licences piešķiršanu, apturēšanu, anulēšanu, atjaunošanu vai pagarināšanu. Pieteikuma izskatīšanas termiņš var tikt attiecīgi pagarināts 17.punktā minētajā gadījumā.

11. Ar dokumentiem, kas iesniegti sakarā ar licences pieprasījumu, licencēšanas komisiju iepazīstina komisijas sekretārs (pirms sēdes), iedodot katram komisijas loceklim aktu, kurā norādīta katra dokumenta satura atbilstība normatīvajiem aktiem.

12. Licencēšanas komisijas sēdes tiek sasauktas pēc nepieciešamības, bet ne retāk kā reizi mēnesī.

13. Licencēšanas komisijas sēdes sasauc komisijas priekšsēdētājs vai viņa vietnieks. Komisijas sēdes vada komisijas priekšsēdētajs, bet viņa prombūtnes laikā - priekšsēdētāja vietnieks.

14. Licencēšanas komisijas sēdes tiek protokolētas. Protokolu paraksta komisijas locekļi, kas piedalījušies sēdē, un sekretārs. Komisijas sekretāram ir visas komisijas locekļa tiesības. Sekretāra prombūtnes laikā viņa funkcijas var pildīt viens no komisijas locekļiem.

15. Licencēšanas komisija ir tiesīga pieņemt lēmumus, ja sēdē piedalās ne mazāk kā puse no komisijas locekļiem. Lēmumus komisija pieņem ar vienkāršu balsu vairākumu. Ja balsis dalās līdzīgi, tad noteicošā ir priekšsēdētāja balss. Lēmumu paraksta visi klātesošie komisijas locekļi.

16. Licencēšanas komisija ir tiesīga pieņemt lēmumus:

- par licences piešķiršanu;

- par licences izsniegšanu;

- par atteikumu piešķirt licenci;

- par izsniegtās licences apturēšanu, atjaunošanu vai anulēšanu;

- par izsniegtās licences derīguma termiņa pagarināšanu;

- par atteikumu pagarināt izsniegtās licences derīguma termiņu;

- citus lēmumus saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

17. Uz licencēšanas komisijas sēdi var uzaicināt licences pieprasītāja vai īpašnieka pilnvaroto pārstāvi. Viņa neierašanās gadījumā jautājumu par licences piešķiršanu var atlikt un noteikt jaunu izskatīšanas datumu, par ko paziņo iesniedzējam.

18. Pēc iesniegtās dokumentu paketes izskatīšanas licencēšanas komisija pieņem lēmumu par licences piešķiršanu vai nepiešķiršanu un paraksta protokolu. Par lēmumu paziņo iesniedzējam rakstiski, licences nepiešķiršanas gadījumā uzrāda atteikuma iemeslus. Kad novērsti iemesli, kuru dēļ tika atteikta licences izsniegšana, var atkārtoti iesniegt dokumentus licences saņemšanai.


IV. Licenču izsniegšanas kārtība


19. Finansu ministrijas licencēšanas komisija pēc pozitīva lēmuma pieņemšanas 10 dienu laikā izsniedz licenci, norādot, kāda veida darbībai vērtspapīru tirgū tā izsniegta, ja licences pieprasītājs ir iesniedzis komisijai:

- kvīti, kas apliecina valsts nodevas samaksu par pirmo gadu;

- brokeru sabiedrības - izziņu par naudas summas, kas ir vismaz 10% no apmaksātā pamatkapitāla, noguldīšanu bankas kontā uz termiņu, kas nav mazāks par 1 gadu. Šo summu brokeru sabiedrība nedrīkst izmantot bez licencēšanas komisijas atļaujas.

19.1. Saņēmējam licence jāizņem 30 dienu laikā no piešķiršanas datuma, pretējā gadījumā tā tiek anulēta.

19.2. Izsniegtās licences reģistrē cauršūtā, numurētā un apzīmogotā reģistrācijas žurnālā.


V. Licenču saņēmēju pienākumi


20. Licences saņēmējam jāsniedz komisijai šāda informācija:

- 5 darba dienu laikā jāziņo par darba attiecību izmaiņām ar personām, kas licencētas darbībai vērtspapīru tirgū;

- vienu reizi ceturksnī jāziņo par grozījumiem citos komisijai iesniegtajos dokumentos;

- pēc komisijas pieprasījuma jāziņo par vērtspapīru uzskaites stāvokli;

- reizi ceturksnī jāziņo pēc komisijas noteiktā parauga par vērtspapīru apgrozību.

21. Licences saņēmējs bez komisijas atļaujas nedrīkst pieslēgt datortehniku, kurā glabājas vērtspapīru uzskaites datu bāze, pie jebkāda veida ārējiem kompjūtertīkliem.


VI. Licenču apturēšana, anulēšana


22. Tiesības apturēt licenci ir, ja:

- nav sniegtas ziņas par grozījumiem komisijai iesniegtajos dokumentos;

- uzņēmumā strādā mazāk nekā divas amatpersonas, kurām ir licences darbībai vērtspapīru tirgū;

- ir pārkāptas šajos noteikumos un citos normatīvajos aktos minētās prasības.

Licence ar licencēšanas komisijas lēmumu tiek atjaunota pēc apturēšanas iemeslā minēto pārkāpumu novēršanas.

23. Tiesības anulēt licenci ir, ja:

- uzņēmums nav veicis nekādu darbību vērtspapīru publiskajā apgrozībā ilgāk par 1 gadu;

- uzņēmums atzīts par maksātnespējīgu;

- ir tiesas lēmums par uzņēmuma darbības pārtraukšanu;

- tiek pārkāptas šajos noteikumos, Ministru kabineta 1995.gada 7.janvāra noteikumos "Par vērtspapīriem" un citos normatīvajos aktos minētās prasības;

- atkārtoti tiek apturēta licence par šo noteikumu un citu normatīvo aktu pārkāpumiem.

24. Licenci var apturēt vai anulēt ar licencēšanas komisijas lēmumu. Par to jāpaziņo rakstiski, norādot iemeslu.

24.1. Licenci var apturēt ar licencēšanas komisijas priekšsēdētāja un viena komisijas locekļa lēmumu uz termiņu līdz 7 dienām, nesasaucot licencēšanas komisiju.

24.2. Licencēšanas komisijai ir pienākums sniegt informāciju laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" par licenču piešķiršanu, apturēšanu, anulēšanu, atjaunošanu un citiem lēmumiem, ar kuriem dibināts vai pagarināts licences statuss.


VII. Noslēguma jautājumi


25. Licenci izsniedz uz laiku, kas nav ilgāks par 5 gadiem, ar norādījumu par ikgadēju pārreģistrāciju. Pārreģistrēšanai nepieciešamie dokumenti jāiesniedz ne vēlāk kā 30 dienas pirms pārreģistrācijas.

Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kura licencei beidzies derīguma termiņš, var pretendēt uz tās pagarinājumu.

26. Licencēšanas komisijai vai tās pilnvarojumā Vērtspapīru departamentam ir tiesības pārbaudīt licences saņēmēju darbību vērtspapīru publiskajā apgrozībā.



1.pielikums



Pieteikums speciālas atļaujas (licences) saņemšanai



_________________________________________________________________________
(uzņēmējsabiedrības nosaukums)
_________________________________________________________________________
_____________________________________________________ tālr. _____________
(biroja adrese)
_________________________________________________________________________
(juridiskā adrese)
lūdz izsniegt speciālo atļauju (licenci)
_________________________________________________________________________
(uzņēmējdarbības veids)
Pieteikuma iesniedzējs __________________________________________________
(vārds, uzvārds, ieņemamais amats
_________________________________________________________________________
uzņēmumā)

Pielikumā: licencēšanas noteikumu 3.punktā minētie dokumenti.



2.pielikums


Izziņa

1. Izsniegta ____________________________________________________________
(vārds, uzvārds, tēva vārds)
2. Amats, kurā tiek
izvirzīts _______________________________________________________________
3. Dzīves vieta _________________________________________________________
4. Izglītība ____________________________________________________________
5. Ieņemamais
amats____________________________________________________________________
6. Vai ir bijusi sodāmība _______________________________________________
7. Izsniegšanas
datums __________________________________________________________________

Pielikumā: pases kopija (2., 3.lpp. un lappuse ar atzīmi par pierakstu) Izziņas pareizību apliecina izziņas saņēmējs un padomes vai valdes priekšsēdētājs.

 

3.pielikums



Brokeru sabiedrības un bankas iekšējās kārtības noteikumu saturs par vērtspapīru kontu* atvēršanu, apkalpošanu un slēgšanu



1. Kontu atvēršanai nepieciešamie dokumenti, to iesniegšanas un konta
noformēšanas kārtība.
2. Kontu numura piešķiršanas kārtība.
3. Kontu dokumentu uzglabāšana.
4. Kontu apkalpošanas operācijas.
5. Operāciju pārtraukšana un atjaunošana.
6. Kontu slēgšana.
7. Dokumentu arhivēšana.
8. Citi pasākumi saskaņā ar Latvijas Centrālā depozitārija noteikumiem.
______________________
* tālāk tekstā - konti

 

4.pielikums


Par informācijas sistēmas drošības pasākumiem


Drošības sistēmas mērķi:

- novērst, ierobežot un reģistrēt postījumus, kuri nodarīti organizācijas darbību ietekmējošiem datiem vai pašai organizācijai;

- radīt iespēju atjaunot visus bojātos sistēmas elementus;

- panākt aizsardzības un drošuma pasākumu atbilstību pastāvošajām briesmām saskaņā ar normālas vides izvirzītajām prasībām;

- organizācijas vadītājiem un sistēmas administratoriem jāpiekrīt drošības noteikumiem;

- ar drošības noteikumiem jāiepazīstina visi sistēmas lietotāji un viņiem tie jāapliecina ar savu parakstu.

Drošības pamatprasības (lai aizsargātu un nepieļautu loģisko datu nesankcionētu lietošanu, t.i., datu izmainīšanu un apskatīšanu):

- izvērsta privilēģiju sadale lietotājiem (privilēģiju sadali nodrošina paroļu sistēma, kurā katram lietotājam zināmas tikai tās paroles, ko viņš drīkst zināt);

- paroļu izmantošana, startējot datoru vai uzsākot darbu ar sistēmas datiem;

- lietotāju uzraudzības organizācija;

- datu integritātes kontrole;

- rezerves kopiju veidošana un datu atjaunošana;

- slepenība;

- iekārtu kontrole;

- programmatūras kontrole.

Katrs lietotājs identificējams ar:

- lietotāja identifikatoru;

- lietotāja personīgo paroli.

Personālo datoru datu aizsardzībai jāaptver:

datu integritātes nodrošināšana:

- sistēmas regulāra testēšana (tehnisko elementu, datu nesēju regulāra pārbaude);

- vēlama bezpārtraukuma elektrobarošanas avotu izmantošana;

- pretvīrusu aizsardzības obligāts lietojums;

- jaunu programmatūras produktu sākotnējā testēšana uz datoriem, kuri nesatur unikālu informāciju.

Sistēmā drīkst instalēt tikai licencētu programmatūru.

Lokālajos tīklos vislielākā vērtība jāveltī servera un tajā esošo datu drošībai:

- serverī esošo datu nodrošināšana pret zudumiem:

- spoguļdisku lietošana;

- datu integritātes kontroles līdzekļu lietojums;

- datu regulāra kopēšana uz ārējiem datu nesējiem saskaņā ar iepriekš izstrādātu grafiku un metodiku;

- datu kopiju glabāšana drošā vietā atsevišķi no servera;

- sistēmas regulāra testēšana (tehnisko elementu un datu nesēju regulāra pārbaude);

- bezpārtraukuma elektrobarošanas avotu obligāta izmantošana;

- pretvīrusu aizsardzības sistēmu obligāts lietojums;

- jaunu programmatūras produktu sākotnējā testēšana uz datoriem, kuri nesatur unikālu informāciju;

- tikai licencētu programmatūru instalēšana sistēmā (to drīkst darīt vienīgi pilnvarota persona).

Aizsardzība pret nesankcionētu piekļūšanu serveriem:

- fiziskas piekļuves ierobežojums serverim (pie tā drīkst piekļūt tikai pilnvarotas personas, tā klaviatūrai un kontroles slēdžiem jābūt nepieejamiem gadījuma personām);

- obligāts paroļu lietojums un sistēmas izmantotāju darbības ierobežojumi atbilstoši katra tiesībām;

- lietotāju un to grupu tiesību pārdomāta izmantošanas organizācija un darbības kontrole.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!