• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: - tiekoties ar Ārlietu ministrijas pārstāvjiem - tiekoties ar Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2001., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20957

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darba vizītē

Vēl šajā numurā

22.05.2001., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Ārlietu ministrijas pārstāvjiem

Vakar Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Ārlietu ministrijas vadību. Tikšanās laikā konstatēts, ka Ārlietu ministrija nav izpildījusi vienu Valdības deklarācijas rīcības plānā paredzēto darbību un vienu Ministru prezidenta rīkojumā ietverto kontroles uzdevumu.

Ministru prezidents atzina, ka nav būtisku iebildumu pret ministrijas darbu. Valdības deklarācijas rīcības plāns tiek pildīts bez kavēšanās, un Ārlietu ministrijas darbs kopumā vērtējams kā labs.

Tika apspriesti jautājumi par Rīgas Ekonomikas augstskolas finansēšanu un Latvijas — Lietuvas starpvalstu sarunām par jūras robežu.

 

— tiekoties ar Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem

Piektdien, 18. maijā, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar Aizsardzības ministrijas vadību. Tikšanās laikā konstatēts, ka Aizsardzības ministrija ir izpildījusi praktiski visas Valdības deklarācijas rīcības plānā paredzētās darbības un likumos ietvertos kontroles uzdevumus. Nav izpildīti trīs Ministru kabineta protokollēmumos un Ministru prezidenta rīkojumos ietvertie kontroles uzdevumi.

Aizsardzības ministrijas darbs novērtēts apmierinoši. Ministru prezidents uzsvēra, ka ministrija sekmīgi pilda rīcības plānu un likumos un rīkojumos ietvertos kontroles uzdevumus, taču pastāv problēmas, kuru novēršanai netiek pievērsta pienācīga uzmanība.

Īpaši tika uzsvērta nepieciešamība izbeigt ārpusreglamenta attiecības Nacionālajos bruņotajos spēkos.

A.Bērziņš uzdeva mēneša laikā atrisināt problēmjautājumus saistībā ar Aizsardzības ministrijas īpašumiem un to apsaimniekotājiem.

Ministru prezidents uzdeva iesniegt valdībā Aizsardzības ministrijas izstrādāto NBS virsnieku izglītības koncepciju, kas paredz uzņemt NAA tikai augstskolu absolventus.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!