• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumu daļas izpildi aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2010., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem EEZ/Norvēģijas finanšu instrumenta vadības likumā

Vēl šajā numurā

11.05.2010., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumu daļas izpildi aprīlī

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotās informācijas par budžeta ieņēmumu daļas izpildi aprīlī ir konstatēts, ka mēneša ieņēmumu plāns ir pārpildīts. Kopsummā pagājušajā mēnesī valsts budžetā tika ieņemti 353,4 miljoni latu, kas ir par 13% vairāk, nekā tika plānots.

“Kopējā nodokļu ieņēmumu izpilde aprīlī liecina, ka valsts tautsaimniecība sāk pamazām atkopties, jo nodokļu ieņēmumi ir iekasēti virs plāna. No plāna vēl nedaudz atpaliek akcīzes nodokļa ieņēmumi, taču kopējā situācija pret iepriekšējo mēnesi ir uzlabojusies. Nodokļu maksātājiem ir jāapzinās, ka no katra nodokļos nomaksāta lata ir atkarīga valsts turpmāko saistību izpilde pret mūsu pašu iedzīvotājiem, kā arī visas valsts labklājība. Tāpēc vēlos pateikties visiem Latvijas iedzīvotājiem, kas godprātīgi maksā nodokļus. Finanšu ministrija turpinās darbu, lai sabalansētu ieņēmumus ar izdevumiem, samazinot pārāk lielo budžeta deficītu, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu pilnvērtīgu tautsaimniecības atjaunošanos,” uzsver finanšu ministrs Einars Repše.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumi (bez iedzīvotāju ienākuma un dabas resursu nodokļa) bija 183,4 miljoni latu, kas veido 126% izpildi pret plānu. Valsts sociālā budžeta ieņēmumi bija 94,7 miljoni latu, attiecīgi 98% izpilde no plānotā. Kopsummā valsts budžeta ieņēmumi aprīlī izpildīti 113% apmērā.

Uzņēmumu ienākuma nodoklī aprīlī iekasēts 13,1 miljons latu, kas par 45,6% pārsniedz plānoto, bet pievienotās vērtības nodokļa ieņēmumi bijuši 72,5 miljoni latu, kas par 30% pārsniedz plānoto.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 37,5 miljoni latu, kas tikai par 2% atpaliek no iepriekš plānotā iekasēšanas apjoma. Alus akcīzes ieņēmumi pārsnieguši plānu par 63%, taču tabakas izstrādājumiem ieņēmumi no plāna atpalikuši par 18%.

Azartspēļu un izložu nodokļa, vieglo automobiļu un motociklu nodokļa, kā arī muitas nodokļa ieņēmumi aprīlī būtiski neatpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma.

Papildus Finanšu ministrija (FM) informē, ka Valsts kases (VK) operatīvie dati liecina, ka aprīlī iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) ieņēmumi VK sadales kontā (no kā saņem ienākumus visas pašvaldības) ir par 4% pārsnieguši prognozētos viena mēneša ieņēmumus. Rīgas pašvaldība aprīlī IIN iekasēja 23,2 miljonus latu, kas par 4,6 miljoniem latu pārsniedz prognozētos mēneša ieņēmumus, savukārt Ventspils pašvaldības IIN ieņēmumi bija 720,5 tūkstoši latu, kas ir par 45 tūkstošiem vairāk, nekā sākotnēji plānots.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!