• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par sadarbību ar Tadžikistānu lauksaimniecības produktu tirdzniecībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2010., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209579

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 6.maijā

Vēl šajā numurā

11.05.2010., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par sadarbību ar Tadžikistānu lauksaimniecības produktu tirdzniecībā

6.maijā Zemkopības ministrijas (ZM) Starptautisko lietu un stratēģijas analīzes departamenta direktors Aivars Lapiņš tikās ar Tadžikistānas lauksaimniecības nozares speciālistu delegāciju, ko vadīja Tadžikistānas ekonomiskās attīstības un tirdzniecības ministra vietniece Gulčehra Bozorova. Tadžikistānas speciālisti Latvijā ieradušies, lai tuvāk iepazītos ar mūsu valsts lauksaimniecības nozaru attīstību.

Tikšanās laikā A.Lapiņš Tadžikistānas pārstāvjus iepazīstināja ar lauksaimniecības politikas veidošanas pamatprincipiem un tās juridiskajiem aspektiem Latvijā, ZM struktūru un tās uzdevumiem, kā arī šābrīža aktualitātēm nozarē. Tika pārrunātas arī abu valstu lauksaimniecības attīstības kopīgās tendences un iespējamie perspektīvie sadarbības virzieni.

Atbildot uz Tadžikistānas speciālistu jautājumiem, A.Lapiņš plašāk skaidroja valsts un ES atbalsta administrēšanas principus, konsultāciju sistēmu, lauku attīstības plāna īstenošanu un sadarbību ar ES institūcijām. Tadžikistānas pārstāvji arī interesējās par atbalsta iespējām un principiem atsevišķās lauksaimniecības nozarēs, zemes pārvaldības sistēmu, kā arī pārtikas apriti un tās drošuma kontroli.

Pārrunājot iespējamo sadarbību lauksaimniecības produktu tirdzniecībā, tika uzsvērts, ka abu valstu patērētājiem būtu interesanta tajās ražotā pārtika un tālab pārtikas ražošanu un tās aprites kontroli savstarpēji būtu jāiepazīst tuvāk. G.Bozorova norādīja, ka daudzi Latvijā ražoti produkti Tadžikistānā ir pazīstami un arī iemantojuši patērētāju atsaucību, piemēram, Rīgas šprotes.

Sarunas nobeigumā A.Lapiņš pateicās G.Bozorovai un viņas kolēģiem par interesi un Latvijas lauksaimniecības pozitīvo vērtējumu, kā arī aicināja turpmāk apmainīties ar informāciju un pieredzi lauksaimniecībā un lauku attīstībā.

Pēc diskusijas Tadžikistānas speciālisti apmeklēja Lauku atbalsta dienestu, kur jau detalizēti iepazinās ar maksājumu administrēšanas sistēmu – vienotā platības maksājuma administrēšanu un elektroniskās pieteikšanās sistēmu.

Līdz šim Tadžikistānas pārstāvji divās mācību vizītēs Latvijā iepazinušies ar pārtikas aprites un kontroles sistēmu, kā arī lauksaimniecības sektora sabiedrisko organizāciju darbību un lomu politikas veidošanā.

Latvijas un Tadžikistānas lauksaimniecības produktu tirdzniecības apjomi līdz šim ir bijuši nelieli – Latvijas lauksaimniecības produktu eksports uz Tadžikistānu pērn veidoja 0,1% no kopējā Latvijas eksporta uz trešajām valstīm, savukārt imports – 0,02%. Nozīmīgākie Latvijas eksporta produkti ir zivju izstrādājumi un zivju konservi, savukārt Latvija no Tadžikistānas importē pupiņas.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!