• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot Latvijas iedzīvotājus Eiropas dienā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2010., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

11.05.2010., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot Latvijas iedzīvotājus Eiropas dienā

Valsts prezidents Valdis Zatlers, sveicot Latvijas iedzīvotājus Eiropas dienā, kas tika atzīmēta 9.maijā, uzsvēra, ka Eiropas Savienības dalībvalstīm, līdzīgi kā organizācijas dibināšanas laikā, arī šodien ir jābūt vienotām to kopīgā mērķa sasniegšanā – Eiropas iedzīvotāju drošības, brīvības un labklājības nodrošināšanā.

“Tikai visām Eiropas Savienības valstīm strādājot kopā, mēs varam pildīt drošības un labklājības solījumus saviem pilsoņiem. Tikai tā mēs varam sasniegt mērķi, kura dēļ mūsu valstu iedzīvotāji ir devušies pie vēlēšanu urnām, lai atbalstītu mūsu dalību Eiropas Savienībā,” norādīja Valsts prezidents.

Valsts prezidents apsveica Latvijas iedzīvotājus sestajā gadadienā kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā un uzsvēra: “Šobrīd Latvijas mērķus iespējams definēt un sasniegt tikai tad, ja tie atbilst kopējai Eiropas vīzijai par nākotni. Savukārt Eiropas mērķi ir sasniedzami, ja tie saskan ar katras dalībvalsts redzējumu.”

Latvijā šogad tiek turpināta 2009.gadā veiksmīgi sāktā tradīcija 9.maijā atzīmēt Eiropas dienu ar Eiropas Savienības Dārza svētkiem Vērmanes dārzā. Šī diena tiek īpaši izcelta Eiropas Savienības dalībvalstīs par godu 1950.gada 9.maijam, kad Roberts Šūmans nāca klajā ar plānu, kas tiek uzskatīts par sākumu ciešākai Eiropas integrācijai. Pirmo reizi Eiropas diena tika atzīmēta 1986.gadā, suminot R.Šūmana simtgadi.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!