• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministre: Par Lisabonas līguma nozīmi sportā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.05.2010., Nr. 74 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209710

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību Krievijas prezidentam un tautai

Vēl šajā numurā

12.05.2010., Nr. 74

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministre: Par Lisabonas līguma nozīmi sportā

10.maijā izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Izglītības, jaunatnes lietu un kultūras ministru padomes sanāksmē, kas bija unikāla, jo pirmo reizi ES vēsturē formālajā ministru padomē tika skatīti ar sporta politiku saistīti jautājumi. “Latvija atzinīgi novērtē Lisabonas līguma spēkā stāšanos, kas paaugstinājis ES Padomes un Eiropas Parlamenta lomu ar sportu saistītu jautājumu aktualizēšanā un risināšanā, un sveic Spānijas prezidentūru ar šo nozīmīgo notikumu,” uzsvēra ministre, piebilstot, ka Lisabonas līguma pieņemšana radījusi iespēju starptautiski definēt vienotu ES sporta politiku, nosakot skaidru, efektīvu un sabiedrībai saprotamu sporta attīstības stratēģiju, kā arī akcentējot starptautisko sadarbību.

T.Koķe minēja, ka prioritāri skatāmi jautājumi, kas saistīti ar sporta finansēšanu un investīcijām sportā, iespēju robežās sniedzot atbalstu gan t.s. mīkstajām investīcijām, gan arī cietajām investīcijām. Pau­žot Latvijas viedokli, ministre norādīja: “Latvija uzskata, ka ir nepieciešams kopīgs redzējums ES struktūrfondu līdzekļu mērķtiecīgai piesaistei sportā, jo mērķ­tiecīgas investīcijas aktīvu un veselīgu dzīvesveidu veicinošā infrastruktūrā ir investīcijas ilgtermiņa attīstībā, tādējādi sniedzot būtisku atbalstu iedzīvotāju veselības veicināšanai un darbaspēka kvalitātes uzlabošanai.”

Saskaņā ar Lisabonas līgumā noteikto Latvija atbalsta vairākas aktivitātes, piemēram, 1) risināt aktuālos jautājumus cīņā pret dopingu, cīņā pret rasismu, kā arī nepilngadīgo sportistu tiesību aizsargāšanu un atbalstu brīvprātīgajiem sportā; 2) risināt jautājumus dzimumu vienlīdzības, iespēju cilvēkiem ar invaliditāti un sporta organizāciju sadarbības nodrošināšanai; 3) dialoga un labas sporta pārvaldības principu ieviešanu; 4) fiziski aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšanu; 5) sadarbības stiprināšanu ar starptautiskajām sporta organizācijām un trešajām valstīm.

Ministre arī norādīja, ka nepieciešams stiprināt sporta jomas sasaisti ar veselību, labklājību, uzņēmējdarbību, lai meklētu elastīgus risinājumus kopīgai partnerībai starp valsti, pašvaldību un privāto sektoru. Nobeigumā ministre pauda cerību, ka kopīgu risinājumu meklējumi sportā pavērs plašākas iespējas visu vecumu ES iedzīvotājiem nodarboties ar sportu un sekmēt veselīgu dzīvesveidu.

Savukārt 11.maijā ministru padomē tika skatīti vairāki ar izglītību un jaunatnes politiku saistīti jautājumi, kā arī, gatavojoties 2010.gada 17.jūnija Eiropadomei, ministri apmainījās viedokļiem par ES izglītības un apmācības pamatmērķu skaitliskajiem rādītājiem stratēģijas “Eiropa 2020” kontekstā. Pēcpusdienā ministre teica runu Briselē notiekošajā Pasaules ekonomikas forumā – Eiropas apaļā galda diskusijā par uzņēmējdarbības izglītību.

Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!