• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas valdības un Ziemeļu ministru padomes Saprašanās memorands par Ziemeļu Ministru padomes informācijas biroja Rīgā statusu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.1996., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209792

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Memorandum of Understanding between the Nordic Council of Ministers and the Government of the Republic of Latvia

Vēl šajā numurā

04.10.1996., Nr. 167

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 20.08.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas valdības un Ziemeļu ministru padomes Saprašanās memorands par Ziemeļu Ministru padomes informācijas biroja Rīgā statusu

Latvijas Republikas Valdība un Ziemeļu Ministru Padome,

nolūkā veidot kontaktus starp Latvijas Republikas varas institūcijām, organizācijām un atsevišķām personām no vienas puses un Ziemeļvalstu varas institūcijām, organizācijām un atsevišķām personām no otras puses,

ņemot vērā 1992. gadā parakstīto Saprašanās Memorandu par Ziemeļu Ministru Padomes Informācijas Biroja izveidošanu Rīgā (turpmāk tekstā “Informācijas Birojs”),

ir vienojušās par sekojošo:

1. Informācijas Birojs ir juridiska persona. Birojam ir tiesības slēgt līgumus, nodarbināt vietējos speciālistus tā pamatfunkciju nodrošināšanai, aktivitātēm atbilstoša kustamā un nekustamā īpašuma iegūšanai un valdīšanai, kā arī ir tiesības būt par prasītāju vai atbildētāju tiesā.

2. Informācijas Birojam ir tiesības rīkoties ar naudas līdzekļiem un veikt darījumus ar rēķiniem jebkurā valūtā no vienas valsts uz otru, kā arī konvertēt jebkuru tam piederošu valūtu citā valūtā bez īpašām finansu kontrolēm, noteikumu vai moratoriju ierobežojumiem.

3. Informācijas Biroja funkcionēšanai nepieciešamās iekārtas, materiāli un mēbeles ir atbrīvojami no muitas nodokļiem, pievienotās vērtības nodokļa un tamlīdzīgām maksām, kā arī no visiem importa un eksporta aizliegumiem un ierobežojumiem.

4. Informācijas Biroja direktoram ir diplomāta statuss.

5. Informācijas Biroja pakalpojumi ir atbrīvojami no pievienotās vērtības nodokļa.

6. Preces, kas ievestas saskaņā ar šī Memoranda noteikumiem, nav pārdodamas vai iznomājamas Latvijā, izņemot gadījumus un nosacījumus, kurus sankcionējušas kompetentas Latvijas valsts institūcijas (Ārlietu ministrija, Finansu ministrija).

7. Latvijas Republikas Ārlietu ministrijā ir jāiesniedz informācija par Informācijas Biroja darbinieku (ārvalstnieku) ierašanos, darba attiecību uzsākšanu, izbeigšanu un aizbraukšanu no Latvijas Republikas.

8. Papildinājumi un grozījumi šajā memorandā var tikt izdarīti, Līgumslēdzējām Pusēm par to rakstveidā vienojoties.

9. Memorands stājas spēkā trīsdesmit dienas pēc tam, kad Līgumslēdzējas Puses paziņojušas viena otrai, ka visas nepieciešamās konstitucionālās prasības, lai šis Memorands stātos spēkā, ir izpildītas. Memorands zaudē spēku trīsdesmit dienas pēc tam, kad kāda no Līgumslēdzējām Pusēm rakstiski paziņojusi par tā denonsēšanu.

Parakstīts Rīgā, 1996. gada 20.augustā divos oriģināleksemplāros, katrs no tiem latviešu un angļu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks. Gadījumā, ja rodas domstarpības interpretējot šo tekstu, par pamatu tiek ņemts teksts angļu valodā.

............................................... ...........................................

Latvijas Republikas Valdības Ziemeļu Ministru Padomes

vārdā vārdā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!