• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrija: Par Rundāles pils restaurāciju ar privātā mecenāta atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2010., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209799

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par PVN piemērošanu dienesta auto izmantošanai

Vēl šajā numurā

13.05.2010., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrija: Par Rundāles pils restaurāciju ar privātā mecenāta atbalstu

11.maijā Kultūras ministrijā notika kultūras ministra Inta Dāldera tikšanās ar Rundāles pils direktoru Imantu Lancmani un mecenātiem Borisu un Ināru Tetereviem. Tikšanās laikā panākta vienošanās par Rundāles pils restaurācijas pabeigšanu ar privāto mecenātu – Borisa un Ināras Teterevu – atbalstu.

Ints Dālderis norāda: “Vakar Rīga tika oficiāli apstiprināta par 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu. Tas nozīmē, ka mums būs ļoti laba iespēja parādīt Eiropas Savienībai un visai pasaulei Latvijas bagātīgo kultūras mantojumu. Un viena no šā mantojuma sastāvdaļām ir baroka arhitektūras meistardarbs – Rundāles pils, kuras mākslinieciskā un restaurācijas kvalitāte tiek apbrīnota visā pasaulē. Šobrīd ir laiks, kad diemžēl valsts piešķirtais finansējums kultūrai ir nepietiekams, tāpēc jo īpašu gandarījumu rada privātas iniciatīvas atbalsts, kas ļaus pilnīgāk un labāk sagatavoties 2014.gadam, palīdzēs mūsu kultūras mantojuma saglabāšanā un sakārtošanā.” Ministrs arī izsaka cerību, ka šim pozitīvajam paraugam sekos arī citi uzņēmēji.

Imants Lancmanis atzīst: “Rundāles pils restaurācijas pabeigšana ir būtisks uzdevums tuvāko gadu laikā. Plānojam, ka pils būs pilnīgi restaurēta 2014.gadā. Borisa Tetereva ģimene ir viena no lielākajiem privātajiem mecenātiem Latvijā, kas nesavtīgi un regulāri atbalstījusi Baltijas un Latvijas 18.gs. ievērojamākā baroka arhitektūras ansambļa Rundāles pils kompleksa restaurāciju un darbību 12 gadu garumā. Līdzšinējais finansiālais atbalsts, ko sniegusi Teterevu ģimene, ir 145 232 latu. Teterevu ģimenes finansējums ir ieguldīts restaurācijas konservācijas procesā un vairākos restaurētajos Rundāles pils interjeros un eksterjeros. Teterevu ģimenes ziedojums pils restaurācijas pabeigšanai būs pusmiljona latu apmērā.

Boriss Teterevs uzsver: “Imants Lancmanis, vairāk nekā 40 gadus mērķtiecīgi veltot visas savas zināšanas un enerģiju Rundāles pils restaurācijai, šajā laikā to ir padarījis par vienu no Eiropas kultūras mantojuma pērlēm. Mēs ar Ināru jūtamies pagodināti, ka varam Imantam Lancmanim un Latvijas valstij palīdzēt šīs unikālās un brīnišķīgās pils restaurācijas pabeigšanā.”

Līdz 2014.gadam jāpabeidz restaurācija Hercoga Ernsta Johana bibliotēkai, Biljarda zālei un Hercoga otrajam darba kabinetam. To pabeidzot, Rundāles pils iegūtu ne tikai trīs ļoti svarīgas un sarežģītas telpas, bet arī iekļautos pasaules kultūras mantojuma galamērķu sarakstā ar unikālu baroka un rokoko arhitektūras ansambļa pērli, līdzās Pēterhofas ansamblim, Sanktpēterburgas Ziemas pilij un pat Versaļas pils kompleksam Francijā.

Rundāles pils ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem ārvalstu tūristiem, kā arī vienīgā ekskluzīvā lokācija valsts līmeņa prezentācijas pasākumiem, starptautiskiem mākslas un mūzikas festivāliem, biznesa vides prezentāciju pasākumiem. Rundāles pils ir visapmeklētākais muzeja komplekss Latvijā, kas atvērts apmeklētājiem visu gadu un katru dienu.

Līgums par Borisa un Ināras Teterevu ģimenes ziedojumu (0,5 miljoniem latu) Rundāles pils restaurācijas pabeigšanas programmas 2010.–2014.gadam īstenošanai tiks parakstīta 23.maijā Rundāles pilī.

Inese Kreicberga, kultūras ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!