• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par analogās apraides slēgšanu 1.jūnijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2010., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209800

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Pasaules ekonomikas forumā par Eiropu Beļģijas galvaspilsētā Briselē 10.–11.maijā

Vēl šajā numurā

13.05.2010., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par analogās apraides slēgšanu 1.jūnijā

Satiksmes ministrija atgādina iedzīvotājiem, ka līdz analogās apraides izslēgšanai visā Latvijā atlikušas 20 dienas. VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC) analogo apraidi pārtrauks naktī no 31.maija uz 1.jūniju.

Lai iedzīvotāji arī turpmāk bez maksas redzētu nacionālās apraides TV kanālus, televizoram jāpieslēdz virszemes TV uztveršanai nepieciešamais dekoders vai jāiegādājas televizors ar tajā iebūvētu MPEG4 formāta dekoderu. Minētās izmaiņas neattiecas uz mājsaimniecībām, kas ir izvēlējušās izmantot kādu no maksas TV operatoriem, proti, kabeļtelevīzijas, satelīttelevīzijas vai interaktīvās televīzijas pakalpojumus.

Virszemes TV apraide ir vienīgais apraides veids, kas iedzīvotājiem sniedz iespēju arī turpmāk bez maksas skatīties Latvijas nacionālo televīziju programmas. Turklāt valsts ir nodrošinājusi nacionālo televīziju signāla uztveramību 99% Latvijas teritorijas. Vairākās vietās pierobežā, kur agrāk analogajā formātā varēja uztvert tikai vienu, divus kanālus, šobrīd redz visus Latvijas nacionālos kanālus.

Latvijas bezmaksas kanālu apraides zona ciparu formātā pašlaik ir 99,6%, savukārt virszemes TV maksas kanālu pieejamība sasniegusi jau ap 90% teritorijas.

Pēc SIA “Lattelecom” sniegtās informācijas, šobrīd virszemes TV skatās jau 170 000 mājsaimniecību.

Latvijā notiek vispārēja pāreja no analogās uz ciparu TV apraidi, un to veic SIA “Lattelecom” sadarbībā ar LVRTC. TV5 uz ciparu apraidi pārgāja jau 2009.gada 1.decembrī, LTV7 – šogad 1.martā, LNT un LTV1 – 1.aprīlī Rīgā un tās reģionā, bet no 1.jūnija visā valsts teritorijā.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!